PočetnaHardverTV i monitoriLG predstavio novi oglašivački format. Od sada će prikazivati oglase kada je...

LG predstavio novi oglašivački format. Od sada će prikazivati oglase kada je slika na TV-u pauzirana


LG je došao na briljantnu ideju kako da dodatno zaradi. Naime, mnogi potrošači obavljaju druge radnje dok je TV uključen. Dopisuju se s prijateljima, pretražuju društvene mreže ili se igraju na svojim pametnim telefonima.

Tu je LG došao na ideju, a to su oglasi preko cijelog zaslona kada je slika na TV-u pauzirana. LG je objavio priopćenje potencijalnim oglašivačima, hvaleći prednosti prikazivanja oglasa ljudima čak i kada ne gledaju TV.

lg tv
Primjer kak izgledaju novi oglasi na LG TV-u. Izvor: LG Ad Solutions

Kao što je izvijestio FlatpanelsHD, tijekom testiranja LG G4, otkriveni su oglasi preko cijelog zaslona. Oglasi su promovirali vlastitu TV uslugu LG-a, no također mogu biti prisutni i oglasi partnera trećih strana.

Opcija je po defaultu uključena, ali LG nudi mogućnost isključivanja iste. Naravno, ne reklamira pretjerano prisutnost ove opcije. Umjesto toga, proizvođač se hvali da je određeni položaj oglasa vrijedna prilika za uključivanje potrošača i povećanje svijesti o brendu.

Nije kao da je ova opcija uvedena bez prethodne pripreme. Prethodila je studija s tvrtkom za istraživanje tržišta Lucid – implementirani format oglašavanja namijenjen je povećanju svijesti o robnoj marki, osobito među odraslim osobama u dobi od 45 ili više godina. Navike potrošača se mijenjaju i gore opisani oglašavački format prirodna je prilagodba trenutnoj tržišnoj stvarnosti.

Srećom, ovi oglasi se mogu isključiti, barem za sada. Sve što trebate je otići u Postavke na svom TV-u, zatim Dodatne Postavke i isključiti opciju Promocija čuvara zaslona. Više o tome pročitajte na službenoj stranici ovdje.

Tošo Maršić


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular