PočetnaGamingXbox dobiva prvih šest Final Fantasy igara

Xbox dobiva prvih šest Final Fantasy igara


Xbox je jučer iznenada izbacio vijest o tome da će se neki od Square-Enix JRPG naslova naći i na njihovom popisu igara. To će biti šest Final Fantasy igara i dva Mana naslova.

Advertisement

Final Fantasy igre od 1. do 6. nastavka dostupne su u svojim ”remaster” izdanjima, s poboljšanom grafikom. Radi se o izdanjima koje su prvo objavljene za Windows platformu, na Steam-u 28. srpnja 2021., a kasnije su prenesene na PlayStation 4, Nintendo Switch, pa čak i iOS i Android. Igre možete kupiti zajedno u paketu ili odvojeno.

Final Fantasy xbox

Prvih šest u seriji često zasjeni Final Fantasy 7, koji je zbog svog uspjeha i sam doživio reizdanje, koje je podijeljeno u 3 nastavka. No bez obzira na nesumnijv uspjeh sedmog nastavka, Final Fantasy 6 kod mnogih igrača, posebice ljubitelja starih RPG naslova slovi kao jedan od najboljih, ako ne i najbolji Final Fantasy naslov koji je izašao dosad.

Razloga za to je puno: veće mogućnosti prilagodbe igrivih likova, bolja grafika u odnosu na prvih pet nastavaka i kompleksnost, koja je takva da ćete zbog nje igru ili voljeti ili je nećete moći igrati. Veterani u svijetu RPG naslova baš zbog te kompleksnosti razvoja fabule voljeli su i dalje volje FF6, što je i jedan od razloga zbog kojeg je igra prebačena na nove platforme.

Xbox Series X kontroler
Xbox Series X kontroler

Xbox je objavio još dva Square Enix JRPG-a za Xbox i Windows: Trials of Mana i Legend of Mana, koji su također dostupni na Xbox Game Pass. Dobili smo i novi trailer za Dragon Quest 3 HD-2D Remake, za koji je već najavljeno da će se pojaviti na Xbox Series X/S 14. studenog. Osim toga, izaći će i na PlayStationu 5, Nintendo Switch konzoli i naravno na Windows platformi.

Advertisement

Alan Milić


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular