PočetnaInternetYoutubeYouTube počinje s prikazivanjem oglasa kada pauzirate video!

YouTube počinje s prikazivanjem oglasa kada pauzirate video!


Tijekom zadnjih nekoliko godina oglasi na YouTubeu stalno su dio rasprava. Mnoge brine činjenica da se njihov broj i trajanje povećavaju, a korisnici malo toga mogu učiniti po pitanju izbjegavanja sličnog sadržaja.

Advertisement

YouTube na webu nudi daleko najveći broj videoklipova i praktički nema konkurencije, a nova Googleova politika s Manifest V3 standardom značajno će umanjiti efikasnost ad blockera.

U takvoj situaciji nova vijest nas ne treba previše čuditi. Od sada ćete oglase kod YouTube videa gledati i kad ste ih pauzirali.

 

Navodno se radi o manje nametljivom oglašavanju

Komunikacijski menadžer YouTubea Oluwa Falodun je u intervjuu za popularni web portal The Verge potvrdio da tvrtka ima po pitanju oglasnog prostora novu mogućnost za oglašivače. Radi se o uvođenju oglasa u trenutku kada korisnik pauzira video koji gleda na YouTubeu.

 

Advertisement

I paused my video and this showed up
byu/Pale_Baker3255 inyoutube

 

WHY DOES AN AD POP UP EVERY TIME I PAUSE
byu/Jeter_3000 inyoutube

Ovaj oblik oglašavanja bio je dio većeg broja testiranja koja su provedena još u 2023. godini i Google je od njega uvelike profitirao jer su se oglašivači dodatno zainteresirali za drugačije aspekte marketinga.

Iz redova Googlea postoje prvi komentari kako se radi o manje nametljivom načinu oglašavanja, no prava je istina da se ovo sigurno neće svidjeti korisnicima čiji se prostor za izbjegavanje online oglasa još više smanjuje.

 

Situacija se stalno pogoršava

Možda u nekom smislu stoji argument da je ovo manje nametljiva metoda oglašavanja jer kad korisnik pauzira video, u pravilu uopće ne obraća pozornost na njega, ali u generalnom smislu se radi o dodatnom povećanju oglasa.

Korisnik koji želi na YouTubeu pogledati video koji ga zanima u toj cjelokupnoj aktivnosti ima još manje vremenskih perioda kada je lišen prikazivanja oglasa i zapravo ga se navodi na uzimanje YouTube Premium pretplate koja je po trenutnoj cijeni od 9.55 eura mjesečno.

U narednom vremenu vjerojatno možemo očekivati nove modele oglašavanja na YouTubeu i kao korisnici imamo sve manje mogućnosti da odlučujemo o tome želimo li gledati oglase ili ne.

 

Ervin Mičetić


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular