PočetnaInternetYoutubeYouTube uvodi mogućnost generiranja kratkog videa u trajanju do 6 sekundi!

YouTube uvodi mogućnost generiranja kratkog videa u trajanju do 6 sekundi!


YouTube sada može, zahvaljujući AI mogućnostima, generirati kratak video u trajanju do 6 sekundi!

Kreatori sadržaja na YouTubeu uskoro će imati na raspolaganju mnoštvo novih alata, koji će biti osnaženi umjetnom inteligencijom. To je objavila je tvrtka u srijedu na svom događaju ”Made on YouTube”, koji se dogodio u New Yorku. Na događaju su uzvanici imali priliku vidjeti mogućnost generiranja kompletnog YouTube Shorts video-isječka od šest sekundi s mogućnošću unosa teksta.

Advertisement

Nova je mogućnost nastala ponajprije zahvaljujući integraciji Google Deep Mind Veo video-generacijskog modela, koji je nedavno integriran u YouTube Shorts. Ovaj je alat osmišljen kako bi se natjecao s OpenAI-evim alatom Sora, Runway Gen-3 Alpha, Adobe Fireflyem ili Kuaishou Technology Kling. Zasad Veo može generirati isječke od šest sekundi u razlučivosti od 1080p i to u širokom rasponu što se tiče kinematografskih tema i stilova.

YouTube Shorts

Integracija alata Veo povećat će mogućnosti YouTubeovog ”Dream Screena”, kojeg pokreće umjetna inteligencija. Radi se o alatu koji je debitirao prošle godine i koji je omogućio stvarateljima sadržaja generiranje pozadina za svoje vlastite videozapise.

Korisnici će sada moći unijeti tekstualni upit unutar Dream Screen alata, moći će preko njega generirati do četiri slikovna rezultata, a nakon toga će jednog od njih moći animirati uz pomoć Vea. Svaki sadržaj koji je kreiran na ovakav način bit će označen vodenim pečatom i nalazit će se unutar Googleovog sustava SynthID, iako su studije pokazale da je ovakve vizualne identifikatore jako lako moguće zaobići.

Advertisement

Veo nije jedina nova mogućnost, koja je najavljena na događaju. Google radi na svojim, takozvanim digitalnim “draguljima” koje će gledatelji moći slati korisnicima koji obavljaju strujanje ili ”streaming” svojih sadržaja uživo; nešto slično darovima koji postoje na TikToku i ”bitovima” koji postoje na platformi za ”streaming”, Twitchu.

Tvrtka je proširila svoju uslugu automatske sinkronizacije na francuski, talijanski, portugalski i španjolski, a od nedavno je i ”Community” rubrika dostupna na većem broju kanala.

Ivan Hečimović


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular