PočetnaInternetDruštvene mrežeWhatsApp testira nove mogućnosti, koje bi uskoro trebale zaživjeti!

WhatsApp testira nove mogućnosti, koje bi uskoro trebale zaživjeti!


Nova mogućnost omogućit će označavanje ili ”tagiranje” kontakata korisnika unutar statusa drugog korisnika.

WhatsApp je dio Metinog paketa aplikacija već neko vrijeme, a tijekom godina je preuzeo mnoga obilježja, zbog kojih je WhatsApp sve sličniji Instagramu i Facebooku. Sada se čini da se aplikacija za razmjenu poruka priprema za uvođenje još jedne mogućnosti, koja je prije bila ekskluzivna samo za Facebook i Instagram!

Advertisement

Uskoro bi statusne obavijesti na WhatsApp-u trebale još više podsjećati na priče ili ”Stories” sa Instagrama

Zahvaljujući najnovijem WhatsApp-ovom beta ažuriranju za Android, verzija 2.24.20.3, koje je sada dostupno u Google Play Trgovini, otkriva da WhatsApp uvodi novu mogućnost, koja korisnicima omogućuje ostavljanje spomena svojih kontakata u svojim ažuriranjima statusa.

Ranije smo već imali prilike čitati o tome da je ova mogućnost u razvoju, no sada izgleda da je Meta već lagano testira kroz beta verzije ažuriranja, ne bi li se vidjelo kako će javnost prihvatiti novu mogućnost. Neki beta testeri već mogu isprobati novu mogućnost spominjanja kontakata u svojim ažuriranjima statusa.

Ova će mogućnost omogućiti korisnicima označavanje ili ”tagiranje” kontakata drugih korisnika unutar svojih statusnih obavijesti. Točnije, kada korisnik god nekog spomene, taj drugi korisnik će o tome dobiti upozorenje, što bi trebalo dodatno pojednostaviti i ubrzati međusobnu komunikaciju između korisnika. Za označavanje kontakta, korisnici će trebati kliknuti na tipku, koja će se nalaziti na traci s naslovima. Ova mogućnost dostupna je neposredno prije nego što korisnik klikne na Objavi.

Još jedna stvar koju treba napomenuti jest to da će ovakvo označavanje biti u cijelosti privatno. To znači da drugi korisnici, koji budu vidjeli ažuriranja statusa neće vidjeti tko je spomenut u statusu. Samo će označeni kontakt dobiti obavijest i poruku u svom chatu.

Advertisement

Nadalje, spomenuti kontakti mogu ponovno podijeliti ažuriranje statusa sa svojom publikom pomoću nove tipke, koja će služiti za ponovno dijeljenje i koja će se nalaziti na zaslonu statusa. Ako korisnici budu smatrali da je ažuriranje vrijedno pažnje, moći će ga lako proslijediti svojim ostalim kontaktima. No, nakon ponovne podijele statusa, izvorni kreator obavijesti i dalje će biti skriven, što znači da korisnici koji će vidjeti ponovno podijeljeni status neće moći izravno komunicirati s izvornim kreatorom obavijesti.

Alan Milić


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular