PočetnaInternetDruštvene mrežeMeta radi na posebnoj, ograničenoj verziji Instagrama!

Meta radi na posebnoj, ograničenoj verziji Instagrama!


Nova, ograničena verzija Instagrama za tinejdžere pod nazivom ”Teen Account” sadržavat će mnoge nove mogućnosti, koje će biti orijentirane za zaštitu privatnosti i sigurnosti tinejdžera.

Advertisement

 

Ukratko…

  • Instagram uvodi nove “Teen Accounts”, kako bi tinejdžerima, odnosno posebice korisnicima koji su mlađi od 16 godina pružio dodatnu zaštitu.
  • Računi tinejdžera prema zadanim su postavkama privatni, što znači da moraju odobriti sljedbenike i kontrolirati tko vidi njihov sadržaj.
  • Svi računi tinejdžera sada imaju stroge kontrole sadržaja, što otežava pronalaženje osjetljivog sadržaja putem mogućnosti Explore i Reelsa.
  • Uvođenje počinje u SAD-u, Velikoj Britaniji, Kanadi i Australiji za 60 dana, s time da će ga EU dobiti kasnije ove godine, a globalno će biti dostupan u siječnju.

Meta je nedavno objavila kako radi na novoj mogućnosti, koja će biti orijentirana na još bolju zaštitu tinejdžera, posebno korisnika koji su mlađi od 16 godina. Nova mogućnost zaštite ograničavat će mogućnost interakcije trećih korisnika s tinejdžerima, kao i sadržaj kojem će oni moći biti izloženi.

Nova mogućnost pod nazivom “Teen Accounts” ima za cilj zaštititi tinejdžere mlađe od 16 godina od neželjenih poruka. To znači da im samo korisnici koji ih prate kao pratitelji ili s kojima su već povezani mogu slati poruke, dok će strancima biti onemogućen pristup slanja poruka.

Advertisement

Prema zadanim postavkama, korisnički računi tinejdžera postavljeni su kao privatni, što znači da oni mogu odobriti nove pratitelje i što isto tako znači da nepoznati korisnici, odnosno oni koji nisu povezani s njima ne mogu komentirati njihov sadržaj i ne mogu komunicirati s njima. Roditelji će, zahvaljujući novom pooštravanju mjera sigurnosti, moći provjeriti kome je njihov tinejdžer nedavno slao poruke. No, neće moći čitati te poruke.

Meta planira automatski postaviti sve račune tinejdžera na najstrože Instagramove kontrole sadržaja. To se odnosi i na nove korisnike i na one koji već koriste aplikaciju. S “Kontrolom osjetljivog sadržaja”, tinejdžerima bi trebalo biti znatno teže ”naletjeti” na osjetljivi sadržaj, pogotovo tijekom korištenja mogućnosti kao što su Explore i Reels.

Kako bi se dodatno povećala sigurnost, računi tinejdžera bit će postavljeni na način da dopuštaju označavanje i spominjanje samo od onih korisnika koji su unutar pratitelja računa. Tu će biti i nova mogućnost pod nazivom “Skrivene riječi”, koja će biti uključena prema zadanim postavkama i služit će za filtriranje uvredljivih riječi.

No, to nije sve.

Instagram uvodi i novu mogućnost pod nazivom “Dnevno ograničenje” ili ”Daily Limit”. Ova mogućnost trebala bi služiti ograničavanju vremena kojeg tinejdžeri provode na Instagramu. Nakon 60 minuta aplikacija će kroz obavijest potaknuti tinejdžere na vrijeme za odmor od aplikacije. Mlađim tinejdžerima trebat će odobrenje roditelja za produljenje vremenskog ograničenja.

Meta za Instagram uvodi i ”Način spavanja” ili ”Sleep Mode”, koji zaustavlja obavijesti nakon 22 sata i prije 7 ujutro, a trebao bi služiti opet tomu da se tinejdžeri maknu sa Instagrama i da se dobro naspavaju.. Roditelji će imati mogućnost odabira potpunog blokiranja Instagrama noću pomoću alata za roditeljski nadzor.

Meta ove mogućnosti planira implementirati unutar idućih 60 dana i to za korisnike u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Australiji i Velikoj Britaniji. Korisnici unutar Europske unije dobit će ove mogućnosti nešto kasnije, dok bi globalno, ove nove promjene trebale zaživjeti u siječnju.

Alan Milić


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular