PočetnaOstaloPress ReleaseŠto je potrebno stvaratelju sadržaja? Korisni alati i dodatna oprema za stvaratelje...

Što je potrebno stvaratelju sadržaja? Korisni alati i dodatna oprema za stvaratelje sadržaja


U doba brze tehnologije bilo tko od nas može stvarati sadržaj koji potencijalno može doprijeti do stotine tisuća ljudi. No, vrijedi razmisliti o obliku u kojem prezentirate svoj sadržaj ako želite biti primamljivi svojoj publici. Srećom, na tržištu postoje mnogi alati koji vam pomažu da vaše fotografije i zapisi izgledaju profesionalno i kako bi ohrabrile publiku da se poveže s vašim profilom. Dakle, što bi trebalo biti u arsenalu svakog stvaratelja sadržaja?

Advertisement

Prvi korak u izradi kvalitetnog sadržaja je pravi hardver za snimanje. Dok današnji pametni telefoni imaju mogućnost fotografiranja ili snimanja videozapisa u razlučivosti 4K, vrlo često nemaju napredne opcije koje imaju namjenski fotoaparati i kamere. Jedan od najpopularnijih izbora je DSLR koji nudi visoku kvalitetu fotografije, mogućnost zamjene leća i paket dodatnih ručnih postavki koje možete prilagođavati prema potrebama pojedinog projekta.

Stoga je pri snimanju visokokvalitetnih videozapisa potrebno imati memorijsku karticu odgovarajućeg kapaciteta. Samsungove memorijske kartice PRO Ultimate s kapacitetom od 64 GB do 512 GB, brzinom čitanja do 200 MB/s i brzinom pisanja do 130 MB/s omogućuju vam pripremu stotina fotografija i brojne sate snimanja.

samsung memorija

Za još bolju kvalitetu vaših snimaka, vrijedi uložiti u određenu dodatnu opremu. Stativi i stabilizatori (gimbali) osiguravaju stabilnost za fotografiranje savršenih kadrova, čak i u najizazovnijim uvjetima. Nadalje, dodatno prstenasto osvjetljenje ili softboxovi pomoći će vam u osvjetljavanju najvažnijih elemenata. To će vašim fotografijama i videozapisima dati profesionalni izgled koji će ih istaknuti…

Visokokvalitetan sadržaj nije samo fotografija, već i zvuk. Bez pravog mikrofona vrlo je teško snimiti čist dijalog i točno prenijeti informacije. Ako su vaše audio snimke pune šumova, bit će jednostavno neugodne za slušanje, a gledatelji će vrlo brzo izgubiti interes.

Advertisement

Ako izrađujete videoblogove ili jednostavan video sadržaj, kompaktni mikrofon s kopčom odličan je dodatak vašoj opremi – on će zvuk snimati točnije i u boljoj kvaliteti u odnosu na fotoaparat ili pametni telefon, a uz to ga jednostavno možete ponijeti na svoja putovanja. Ako planirate snimanje podcasta, razmislite o ulaganju u kondenzatorske mikrofone koji će vam dati kvalitetu zvuka kao iz profesionalnog studija.

Nakon što ste pripremili sadržaj, potrebno ga je urediti. Posvetite li neko vrijeme uređivanju svog sadržaja, učinit ćete ga privlačnijim svojoj publici. Na tržištu postoje mnogi plaćeni i besplatni softveri, a s kojima možete pokušati prilagoditi sadržaj svojim potrebama. Za jednostavniji postupak pripreme svojih datoteka, za uređivanje iskoristite pogodnosti vanjskih pogona s velikim brzinama kao što je Samsung T9 koji nudi brzine prijenosa do 2000 MB/s.

Dostupan u konfiguracijama od 1 TB, 2 TB i 4 TB, vanjski pogon Samsung T9 kompatibilan je s većinom uređaja preko priključka USB-C koji omogućuje brz i jednostavan prijenos velike količine datoteka između vašeg fotoaparata i računala. Također su odlično rješenje za pohranu sigurnosnih kopija. Vaši projekti bit će sigurni čak i ako hardver na kojem radite prestane funkcionirati.

Ukratko, ako želite stvarati privlačan sadržaj, isplati se uložiti u dodatnu opremu i softver, od fotoaparata, mikrofona i osvjetljenja sve do memorijskih kartica i SSD diskova velikih brzina i kapaciteta. Svaki od ovih alata ima ključnu ulogu u kreativnom radu i odabir pravog alata može vam pomoći u ostvarivanju vaših najambicioznijih projekata i izradi sadržaja profesionalne kvalitete koji će vam zasigurno donijeti više pratitelja.

 

Patryk Salacki


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular