PočetnaSoftverKorisniEU neće dobiti Apple Intelligence!

EU neće dobiti Apple Intelligence!


No ovo nije jedina regija koja neće, barem u početku, dobiti Appleov AI alat.

Jedan od najvećih prodajnih aduta za nadolazeći iPhone 16 je, vrlo jasno, Apple Intelligence. No Europska unija, koja je glavni donositelj profita za Apple, neće dobiti pristup umjetnoj inteligenciji tvrtke, barem ne još.

Advertisement

No, to nije jedina velika regija koja je izostavljena: Kina je još jedno područje svijeta koje neće dobiti Apple Intelligence. Stvar je za Kinu još gora nego za EU: za Kinu se ne zna ni kada će dobiti Appleov AI alat, no hoće li ga uopće dobiti.

Apple Intelligence

Kina je veliko tržište za mnoge velike tvrtke. IPhone 16, iako donosi neka poboljšanja u odnosu na iPhone 15 seriju, kao što su mogućnosti kamere, jednostavno navodno ne pruža dovoljno hardverskih poboljšanja za opravdavanje prodaje tih modela u velikom broju na tom dijelu tržišta.

Ovakve odluke koje je donijela američka tvrtka dovele su do postavljanja jednog pitanja: ako Europska unija neće, barem u početku, imati pravo na korištenje Apple Intelligence alata i ako se iPhone 16 serija neće prodavati u Kini, je li nova Appleova serija pametnih telefona uopće vrijedna pompe?

Sve veći broj stručnjaka smatra kako novi iPhone 16 pametni telefoni jednostavno ne pružaju dovoljno toga, zbog čega bi se opravdala kupovina tih uređaja. Naravno, ako korisnik koristi stariji iPhone, kao što je iPhone X ili XR, u tom slučaju bi bilo dobro da kupi iPhone 16. No ako posjedujete iPhone 14 ili 15, teško da ćete imati pravog razloga za kupnju nove serije.

Advertisement

Ono što je ipak dobro u ovoj priči jest da će iPhone 16 modeli za EU imati mogućnosti instaliranja trgovina trećih strana, mogućnost plaćanja NFC-om i još nekoliko mogućnosti. O tome o kakvim se mogućnostima još radi dobit ćemo vrlo uskoro, budući da nas jako malo vremena dijeli od službene najave nove serije.

Ivan Hečimović


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular