PočetnaInternetDruštvene mrežeVaš korisnički profil na Instagramu uskoro bi mogao izgledati drugačije!

Vaš korisnički profil na Instagramu uskoro bi mogao izgledati drugačije!


Instagram testira novi izgled profila korisnika na Instagramu, koji bi uskoro mogao i zaživjeti. Točnije, Meta koristi pravokutne slike umjesto kvadrata koji su u primjeni oduvijek. Test isprobavanja vertikalne mreže unutar ”Stories” segmenta Instagrama osvanuo je nedavno na internetu.

Advertisement

Kvadratna mreža je osmišljena je u vremenu kada su korisnici koristili Instagram samo za postavljanje fotografija. Danas Instagram korisnicima pruža znatno više mogućnosti i s obzirom na to, Meta je odlučila napraviti određene promjene, koje bi trebale poslužiti unaprjeđenu iskustva korištenja.

Sada je većina Instagram prijenosa okomita: 4×3 slike i 9×16 za videozapise. Uklapanje ovoga u pravokutnik moglo bi biti znatno bolje i prikladnije za samo iskustvo korištenja, ali i za preglednost. Ako recimo sada kliknete na karticu ”Reels” na Instagramu, vidjet ćete kolute u pravokutnoj mreži, tako da novi test neće biti prvi za platformu društvenih medija. No ovaj novi test će uključivati i fotografije, a ne samo ”Reels”.

Nove mogućnosti trenutno su dostupne za testiranje i to malom broju korisnika. Iz Instagrama će pričekati na povratne informacije prije nego što novi dizajn bude dostupan većem broju korisnika.

Vaš korisnički profil na Instagramu uskoro bi mogao izgledati drugačije

Hoće li svi biti zadovoljni promjenama? Vrlo vjerojatno neće. Većina se korisnika, kroz korištenje naviknula na trenutni izgled, ali u isto vrijeme određen broj korisnika nezadovoljan je time što Instagram mora rezati i uklapati sve fotografije u kvadratni format. S obzirom na to, vertikalni format trebao bi doprinijeti boljem izgledu, pogotovo kada se uzmu u obzir današnji formati fotografija.

Advertisement

Kada će točno nove mogućnosti biti dostupne za široku upotrebu, zasad nije poznato. No ako ih Instagram testira, to znači da ne bismo trebali čekati dugo prije nego što novi dizajn bude dostupan za sve korisnike.

Alan Milić


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular