PočetnaSoftverSigurnostOvo su najbolji alati za zaštitu identiteta od krađe podataka na internetu...

Ovo su najbolji alati za zaštitu identiteta od krađe podataka na internetu za 2024. godinu!


Internet može biti jako opasno mjesto i zato se treba znati zaštititi. S obzirom na vrste i broj prijetnji koje vladaju, potrebno je primijeniti različite vrste zaštite.

haker

Advertisement

U nastavku ćemo reći nešto više o najboljim alatima za zaštitu identiteta od krađe podataka na internetu, koje možete koristiti već danas. Pazite na svoju privatnost i na privatnost podataka vaših najmilijih. Zaštitite se pravodobno i pravovremeno odabirom nekog od najboljih programa za tu namjenu!

 

Aura

Aura

Aura ne samo da ima jedno od najboljih sučelja, već vam također pruža najvažnije i najčešće korištene značajke za zaštitu vašeg identiteta na mreži po razumnoj cijeni, što je čini najboljom uslugom zaštite od krađe identiteta. Uz upozorenja o kršenju pravila privatnosti u vezi podataka, promjeni naslova i seksualnim prijestupnicima, Aura može nadzirati investicijske i bankovne račune radi sumnjivih aktivnosti.

Nadalje, usluga također olakšava izbjegavanje preopterećenosti upozorenjima dopuštajući vam postavljanje ograničenja transakcije za praćenje. Obiteljski plan čak omogućuje postavljanje osnovnog nadzora, kako biste bili sigurni da OIB brojevi vaše djece ne budu zloupotrijebljeni na internetu.

Advertisement

Kada je riječ o osiguranju od krađe identiteta, Aura’s Individual plan uključuje 1 milijun dolara za pomoć u oporavku od krađe identiteta, dok njegov plan za par povećava to pokriće na 2 milijuna dolara, uz obiteljski plan sve do 5 milijuna dolara. Postoji i tipka za zaključavanje kredita za Experian koji vam omogućuje trenutno zaključavanje kredita.

Osim izvrsne zaštite identiteta, Aura koristi i jako dobru zaštitu od zlonamjernog softvera, VPN pristupom i upraviteljem lozinki. Ako želite zaštititi svoj identitet na internetu i obraniti se od najgoreg što internet može ponuditi, Aura je definitivno alat kojeg morate uzeti u obzir.

Cijena: od 9 do 24 USD mjesečno, ovisno o planu

 

 

Bitdefender Ultimate Security Plus

Bitdefender Ultimate Security Plus

Bitdefender je ime koje je jako poznato u tehnologiji antivirusnih programa. No, tvrtka je nedavno podigla svoju online zaštitu na novu razinu dodavanjem usluga za zaštitu od krađe identiteta i osmislila svoju novu ponudu Bitdefender Ultimate Security.

Bitdefender Ultimate Security na primjer, može nadzirati do 10 bankovnih i investicijskih računa, ali joj nedostaju upozorenja o brzom kreditu i promjeni naslova, iako Bitdefender radi na njihovom dodavanju. Postoji čak i tipka za trenutačno zamrzavanje kredita TransUnion, kao i akcijski plan za svaki događaj sa savjetima koji variraju od promjene lozinki do uputama o blokatorima za neželjenu poštu.

Za razliku od drugih usluga zaštite od krađe identiteta koje često dostižu 1 milijun dolara, Bitdefender ide sve do 2 milijuna dolara osiguranja od krađe identiteta. Nadalje, možete dobiti do 1000 dolara tjedno u slučaju izgubljene plaće u trajnosti do pet tjedana, kao i do 2000 dolara putnih troškova. Isto tako, ako ste trenutno prošli kroz neki napad na vaš identitet na internetu, Bitdefender može ublažiti štetu zamrzavanjem vaših kreditnih kartica. Što se tiče vaše sigurnosti na internetu, dobivate pristup Bitdefenderovom antivirusnom programu, upravitelju lozinki, VPN-u pa čak i softveru za roditeljsku kontrolu.

Cijena: 11 USD za mjesečno korištenje, 139 USD za neograničene mogućnosti zaštite

 

IdentityForce UltraSecure+Credit

IdentityForce UltraSecure+Credit

IdentityForce već dvije godine zaredom drži prvo mjesto kod mnogih stručnjaka u pogledu najboljih usluga zaštite od krađe identiteta. No prošle se godine suočio s oštrom konkurencijom, koja je došla od Aure i Bitdefender Ultimate Security, koji koriste njegovu analizu, obranu i osiguranje. Ipak, ako tražite izvrsnu zaštitu od krađe identiteta za razliku od dodatne sigurnosti, ovaj alat je i dalje odličan izbor.

Ako želite pratiti bankovne situacije, morat ćete nadograditi na IdentityForce UltraSecure+Credit plan koji pruža trenutne rezultate zajedno s pristupom vašem kompozitnom rezultatu VantageScore 3.0. Uz ovo dobivate tromjesečna izvješća iz sva tri ureda. Što se tiče nadzora, IdentityForce može skenirati sudske zapise i forume unutar ”Dark Weba”, gdje aktivno traži spominjanje vašeg imena i OIB-a.

Upozorenja stižu SMS-om, e-poštom ili kao obavijest u mobilnoj aplikaciji. Dobivate ih svaki puta kada netko otvori kreditnu karticu ili podigne novac na vaše ime. Osim toga, postoje i upozorenja za promjene u javnoj evidenciji i kada se registrirani seksualni prijestupnik kreće unutar unaprijed određene udaljenosti od vašeg doma.

IdentityForce jamči do 1 milijun dolara osiguranja od krađe identiteta, što je upola manje od Bitdefendera i znatno manje od onoga što možete dobiti s Aura’s Family planom. Ipak, dobivate i naknadu za izgubljeni posao u iznosu od 2000 USD tjedno, dok IdentityForce zaštita izgubljenog novčanika može korisniku pomoći u otkazivanju svih kreditnih i debitnih kartica, čime ćete ograničiti štetu, koja je uzrokovana krađom identiteta.

Što se tiče sigurnosnih dodataka, usluga uključuje VPN i proširenja preglednika, ali ne i zaštitu od zlonamjernog softvera ili pristup upravitelju lozinkama.

Cijena: ovisno o modelu, od 19.90 USD do 34.90 USD

 

IDShield

IDShield

IDShield je zasigurno jedan od cjenovno najpristupačnijih alata za zaštitu identiteta na internetu. Iako možete uštedjeti prilično s bilo kojim od dva plana usluge, propuštate neke bitne mogućnosti, kao što je autentifikacija u dva faktora, ali i neki dodaci poput potpunih kreditnih izvješća i kreditnih simulatora, koji služe kao evidencija bankovnih stanja uz savjete kako ih poboljšati.

Uz IDShield dobivate mjesečne brojke VantageScore 3 od TransUniona, a usluga prati aktivnosti u sva tri glavna kreditna ureda. Iako tvrtka daje prioritet TransUnionu, tijekom krađe identiteta tvrtka surađuje sa sva tri ureda na stvaranju spojenog izvješća kako bi dijagnosticirala problem i pomogla u njegovom rješavanju.

Pojedinačni i obiteljski planovi IDShielda uključuju do 1 milijun dolara osiguranja od krađe identiteta kao i do 1500 dolara tjedno izgubljene plaće za slučajeve napade na identitet korisnika. Tu je i zaštita od izgubljenog novčanika koja vam pomaže u zamjeni svih dokumenata ili kartica.

Ako imate veliku obitelj, IDShield’s Family plan može pokriti do dva odrasla korisnika, kao i neograničen broj djece koja žive u istome domu, ako su mlađa od 18 godina. Osim ovoga, pokriveni su i redovni studenti do 26 godina. Što se tiče dodatnih sigurnosnih dodataka, IDShield uključuje zaštitu od zlonamjernog softvera tvrtke Trend Micro, kao i VPN i upravitelj lozinki.

Cijena: ovisno o planu, od 14.95 USD, do 29.95 USD

 

LifeLock

LifeLock

LifeLock je idealan izbor za one koji traže najopsežniju zaštitu od krađe identiteta, sa širokim izborom planova i pretplata. No, treba imati na umu da nijedan od njih ne uključuje dodatne pogodnosti, kao što su kreditni simulatori i dodaci poput zaštite od zlonamjernog softvera i pristupa VPN-u. No, ako želite osigurati cijeli svoj digitalni život jednom uslugom, LifeLock je jedan od najboljih alata za tu namjenu.

Kada je riječ o bankovnim situacijama, LifeLock radi bolji posao od konkurencije i to zahvaljujući dnevnim provjerama od Equifaxa i mjesečnim od TransUnion i Experian, ako se prijavite za vrhunski plan usluge Ultimate Plus. Osim toga, provjerava sumnjive aktivnosti na vašim kreditnim karticama, bankovnim i investicijskim računima, a može čak pogledati i tvrtke za brze zajmove.

LifeLock čak uključuje nadzor ”Dark Weba” i provjeru u vezi toga jesu li vaši osobni podaci već u rukama hakera. Usluga se isto tako i ističe kada je u pitanju osiguranje od krađe identiteta, jer ne koristi osiguravajuće društvo i sama osigurava do milijun dolara. Tu je i dodatnih 1 milijun dolara za pokrivanje ukradenih sredstava, a limit se može popeti sve do 3 milijuna dolara s obiteljskim planom.

Što se tiče sigurnosti, LifeLock Ultimate Plus može se pojačati Norton 360 pokrivenošću zlonamjernim softverom i dodatnim dodacima poput vatrozida, roditeljskog nadzora i VPN-a, ali oni koštaju više. Srećom, dodavanje antivirusne zaštite vašem planu krađe identiteta dolazi uz veliki popust. LifeLock također sada uključuje obilježje Phone Takeover, koja prati vaš pametni telefon i SIM karticu tražeći znakove neovlaštenog pristupa.

Cijena: ovisno o modelu, od 11.99 USD do 34.99 USD

 

McAfee+ Ultimate

McAfee+ Ultimate

McAfee+ još je jedan novi sudionik u svijetu zaštite od krađe identiteta i to ovoga puta od renomiranog proizvođača antivirusnih programa McAFee. Jedna stvar koja ga zaista izdvaja od konkurencije je činjenica da usluga uključuje zaštitu od zlonamjernog softvera za neograničeni broj korisnika, zajedno sa svojom ocjenom zaštite, koja vam pokazuje korisne korake koje možete poduzeti kako biste dodatno zaštitili svoj identitet na internetu.

Ako se prijavite za napredni plan McAfee+, dobivate kreditne bodove samo od jednog ureda, dok vam skuplja Ultimate pruža pristup na sva tri, a također uključuje jednostavan način zaključavanja vašeg TransUnion računa u hitnim slučajevima.

Kao i mnoge druge usluge zaštite od krađe identiteta, McAfee+ koristi AIG za svoje osiguranje od krađe identiteta s pokrićem do milijun dolara. Međutim, Ultimate plan također ubacuje 25.000 dolara kako bi vam pomogao u rješavanju posljedica napada Ransomwarea, što nijedna druga usluga ne radi. Što se tiče sigurnosnih dodataka, dobivate pristup tvrtkinoj obrani od zlonamjernog softvera i mogućnost neograničenog korištenja virtualne privatne mreže.

 

Alan Milić


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular