PočetnaMobyPametni telefoniNovi iPhone SE također bi trebao u sebi imati Apple Intelligence!

Novi iPhone SE također bi trebao u sebi imati Apple Intelligence!


Prema najnovijim informacijama, cjenovno najpristupačniji iPhone trebao bi biti dovoljno moćan za pokretanje Apple Intelligence mogućnosti!

Od svog začetka, iPhone SE trebao je korisnicima pružiti cjenovno puno pristupačniji način ulaska u obitelj Appleovih pametnih telefona, iako se bez obzira na to ne može reći za iPhone SE da je ”jeftin”.

Advertisement

Prema Marku Gurmanu iz Bloomberga, ta će se tradicija nastaviti s nadolazećom četvrtom generacijom iPhonea SE, koji bi trebao biti lansiran početkom iduće godine. Da stvar bude bolja, novi model će također imati dovoljno snage za pokretanje Appleove pametne inteligencije na uređaju, koja je poznata i kao Apple Intelligence.

Iako možda ne bi trebalo biti šokantno da će novi iPhone uređaji uključivati ​​jednu od Appleovih najvećih uzdanica što se marketinga tiče, visoki hardverski zahtjevi doveli su do toga da se više ne može sa sigurnošću znati koji iPhone uređaji mogu pokretati Apple Intelligence, a koji ne mogu. Ovogodišnji iPhone 16 očito će imati dovoljno snage za pokretanje nove umjetne inteligencije, dok će samo dva uređaja iz lanjske serije biti kompatibilna: iPhone 15 Pro i 15 Pro Max.

Apple Intelligence

Tijekom govora na WWDC 2024., Appleov viši potpredsjednik za strojno učenje John Giannandrea rekao je sljedeće: ”Teoretski mogli biste pokrenuti ove modele na starijem uređaju, no zbog različitih problema koji se najviše odnose na propusnost, veličinu ANE-a ili ”Apple Neural Engine”, samo iskustvo korištenja Apple Intelligence sučelja bilo bi ispod normalne i prihvatljive razine”, što je i glavni razlog zašto je Apple Intelligence dostupan samo za ”premium” segment iPhone pametnih telefona.

Dakle, ako je Bloombergov izvještaj točan, odnosno ako je istina da će iPhone SE moći imati Apple Intelligence, to bi trebalo značiti i da će novi iPhone SE biti jednako snažan kao i na primjer, iPhone 15 Pro. No, novosti vezane uz Apple Intelligence nije jedino ono što je privuklo pažnju mnogih stručnjaka u vezi nadolazećeg, novog iPhonea SE.

Advertisement

Kada se govorilo o dizajnu i izgledu, može se reći da je ovdje bilo svakakvih informacija. Neki čak smatraju da bi novi iPhone SE mogao izgledati poput iPhonea XR. No najnovija šuškanja, barem prema onome što je saznao Bloomberg, govore o tome će iPhone SE izgledati vrlo slično iPhoneu 14 te da će imati 6,1-inčni OLED zaslonom, s tanjim rubovima oko, ispod te iznad zaslona.

apple siri ai

Koliko će Apple Intelligence zapravo biti važan za standardne korisnike?

Na ovo pitanje se zasad ne može odgovoriti. No, činjenica da Apple ove AI mogućnosti reklamira kao ”revolucionarne” kao nešto što će u vezi nekih stvari čak i pobijediti svoje konkurente, što je i razlog što je Appleovom AI alatu potrebno toliko snage, znači da od novog Appleovog modela umjetne inteligencije imamo pravo očekivati jako puno.

Najnoviji iPhone SE 2022 iz 2022. lansiran je po cijeni od 429 USD ili oko 560 eura. Ako su glasine točne, iPhone SE 4 mogao bi doživjeti barem malo povećanje cijene, no bez obzira na to, on će i dalje biti cjenovno najpristupačniji, novi iPhone pametni telefon na tržištu.

Alan Milić


RELATED ARTICLES

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular