PočetnaOstaloPoslovne vijestiPlayStation 5 je prodan u 61,7 milijuna primjeraka. Prodaja opada, ali profit...

PlayStation 5 je prodan u 61,7 milijuna primjeraka. Prodaja opada, ali profit raste


Sony je u svom financijskom izvješću za prvi kvartal ove godine potvrdio da je uspio prodati 2,4 milijuna PS5 konzola. Rezultat je pristojan, ali ipak ispod očekivanja analitičara koji su predviđali 3 milijuna prodanih primjeraka.

Advertisement

Sveukupno, PlayStation 5 je prodan u 61,7 milijuna primjeraka. S jedne strane, impresivan rezultat, ali s druge strane, nedovoljno da bude ispred PlayStationa 4, koji je za slično vremensko razdoblje prodan u 63,5 milijuna primjeraka.

PlayStation 5 Slim

Dobra vijest je da je Sonyju porastao prihod od prodaje igara i pretplata za 12% u odnosu na prošlu godinu, dok je operativni prihod porastao za 32%. First-party naslovi su se prodali u 6 milijuna kopija, no tijekom prošlog kvartala prodano je 53,6 milijuna kopija igara, što je manje u odnosu na prvi kvartal prošle godine kada je prodano 56,5 milijuna kopija igara.

Osim toga, izvješće uključuje statistiku igara prodanih u digitalnom obliku. Kako se pokazalo, čak 80% prodanih igara za PlayStation su digitalne kopije.

Direktor Morningstar Investmenta Kazunori Ito rekao je za Bloomberg da poslovanje PlayStationa nije tako dobro kao što brojke sugeriraju, jer su profit i prihodi koje je ostvario PlayStation bili uvećani zbog slabljenja jena. Također je važno reći da prodaja PlayStation 5 konzole pada brže od očekivanog.

Advertisement

Međutim, sve je u rukama Sonyja. Mnogo je naznaka da bismo trebali vidjeti predstavljanje PlayStation 5 Pro konzole u rujnu, a lansiranje na jesen. Također, veselimo se ovogodišnjem PlayStation Showcaseu, tijekom kojeg se nadamo vidjeti AAA naslove, kojih ove godine nije bilo.

Marijan Živković


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular