PočetnaMobyPametni telefoniSamsung pomiče granice sa svojim novim uređajima

Samsung pomiče granice sa svojim novim uređajima


Na današnjem dinamičnom tržištu tehnologija, potrošači su neprestano bombardirani novim uređajima koji obećavaju revolucionirati način na koji živimo, radimo i zabavljamo se. Industrija pametnih telefona je bojište gdje su inovacije neumoljive, a brendovi se natječu tko će nadmašiti druge u dizajnu, funkcionalnosti i korisničkom iskustvu. Pojava preklopnih pametnih telefona dodatno je intenzivirala ovu konkurenciju, gurajući tvrtke da budu odvažnije i istraže nove oblike koji spajaju stil i funkcionalnost.

Advertisement

U ovom izuzetno konkurentnom tržištu, Samsung se dosljedno pozicionira kao lider, pomičući granice mogućeg u svim ovim kategorijama proizvoda. S izlaskom Galaxy Z6 Flip, Galaxy Z6 Fold, Galaxy Watch 7, Galaxy Watch Ultra i Galaxy Buds3 uređaja, Samsung ne samo da drži korak s rivalima—on postavlja nove standarde za inovacije i integraciju.

 

Trend preklopnih uređaja tek dolazi, a Samsung već predvodi tržište

Galaxy Z6 Flip i Galaxy Z6 Fold ističu se svojim elegantnim i futurističkim dizajnom. Z6 Flip, sa svojim kompaktnim dizajnom, savršen je za one koji cijene prenosivost bez žrtvovanja veličine ekrana. Veličina FlexWindowa (prednjeg ekrana) iznosi 3.4 inča, te kad je sklopljen lako stane u džep, a kada se otvori, otkriva impresivan 6.7-inčni AMOLED zaslon. S druge strane, Galaxy Z6 Fold nudi pomalo drugačije iskustvo, preklapajući se iz standardne veličine pametnog telefona u uređaj nalik tabletu s glavnim zaslonom od 7.6 inča. Ova svestranost nema premca u odnosu na konkurente koji su na tržištu.

Osim spomenutih dimenzija i kvalitetnih ekrana koje ovi mobiteli imaju, moramo spomenuti da uređaji dolaze s različitim veličinama za pohranu. Galaxy Z6 Flip dolazi s 256 ili 512 GB, dok “veći brat” ima i opciju od 1 TB. Oba uređaja dolaze s 12 GB RAM memorije što je i više nego dovoljno da ovi pametni uređaji rade glatko i bez ikakvih poteškoća svladaju sve izazove koje ćete staviti pred njih.

Advertisement

 

Galaxy Z6 Flip

Kako živimo u eri umjetne inteligencije, ona je neizostavni dio novih Samsung uređaja. Oba uređaja dolaze s Galaxy AI funkcionalnošću koja će vas oduševiti jednostavnošću i lakoćom korištenja. Imate pitanje na koje ne znate odgovor? Galaxy AI je tu da vam ga da. Tražite novi recept za nedjeljni ručak? Galaxy AI će vam preporučiti nešto odlično i u skladu s vašim preferencama. Život je mnogo lakši kad nadohvat ruke imate svog inteligentnog asistenta. To vrijedi i kada je Galaxy Z6 Flip telefon preklopljen.

Osim Galaxy AI-a, tu je i “Interpreter” aplikacija koja će vam poslužiti za lakše sporazumijevanje s ljudima koji ne govore istim jezikom kao i vi. Sve što trebate napraviti je odabrati jezik na kojem želite pričati, te pomoću spomenute aplikacije reći riječ ili rečenicu na svom jeziku. Interpreter aplikacija će ju prevesti na odabrani jezik. Tako možete pričati, na primjer, na španjolskom, dok će aplikacija vaše riječi prevesti i izgovoriti na engleskom jeziku. Vrlo praktično i zanimljivo kada putuje u zemlju čiji jezik možda ne poznajete. Ova aplikacija radi i kada vam je telefon preklopljen, što je izuzetno praktično.

Spomenimo još da Galaxy Z6 Flip ima i fantastičnu kameru od 50 MP. Ne samo da su slike velike veličine, nego i fantastično izgledaju. Slike se obrađuju pomoću ProVisual Engine tehnologije koje će vam dati odlične rezultate. Čak i u noćnim uvjetima, kada možete iskoristiti “Night mode”, odnosno mod za slikanje u mračnijim uvjetima. Zašto bi slike iz noćnog izlaska izgledale loše, kad mogu izgledati vrhunski? Uz Z6 Flip uređaj, sigurno će izgledati najbolje što mogu.

 

Galaxy Z6 Fold

Ako nas pitate, Galaxy Z6 Fold izgleda vrhunski. Ne samo zašto što je preklopni uređaj nego na prvu izgleda kao standardni pametni telefon. Ima tanak dizajn, lagan je u ruci i aluminijsko kućište izgleda savršeno. Sekundu kasnije, možete ga otvoriti, te imate ogroman ekran kojeg možete iskoristiti za privatne ili poslovne svrhe. Od lakšeg pregledavanja videa na popularnim streaming servisima do odgovaranja na emailove. Zašto se ograničavati na jedan ekran, ako možete imati dva.

Kada već pričamo o većem ekranu Z6 Fold uređaja, moramo napomenuti da nam se sviđa korištenje “Circle to search” funkcionalnosti. Praktički sve što trebate je prstom zaokružiti objekt na ekranu (tekst, rečenicu, sliku …) i to je to. Uređaj će odraditi svoje te vam u sekundi dati relevantne informacije o traženom pojmu. Čak ne morate ni prst koristiti – možete koristiti Samsungovu S Pen Fold Edition olovku. Ako nas pitate, korištenje olovke je najbolji način za biti produktivniji na telefonu i sviđa nam se kako dobro radi. Šteta što i većina drugih uređaja nema ovakvu olovku za interakciju s ekranom. Osim što je produktivnije, i mnogo je zabavnije.

Iako smo već spomenuli da Galaxy Z6 Fold ima, kao i Galaxy Z6 Flip, ugrađen Galaxy AI, moramo spomenuti i Note assist”. Kao što samo ime kaže, radi se o asistenciji u pisanju bilješki. Dovoljno je pritisnuti tipku koja će snimiti razgovor – nakon toga će ga aplikacija organizirati, te napraviti transkripte za vas. Osim toga, dobiti ćete i sažetak, odnosno bilješke s razgovora u čitljivom obliku koji će vam uštedjeti mnogo vremena jer ih nećete morati sami pisati.

 

Pametni satovi su odavno prestali biti samo gadgeti

Kada su se prvi put pojavili na tržištu, pametni satovi su bili gadget za manji broj tech geekova. No, s vremenom, pametni satovi se toliko dobro prodaju i toliko ih ljudi koriste da je prilično teško reći da je to “samo gadget”. Pametni sat je i gadget i uređaj za praćenje zdravlja i fitness uređaj i uređaj za praćenje notifikacija, te na kraju dana – i sat.

Samsungovi satovi spadaju u sam vrh “wearable gadgeta” i stoje uz bok konkurenciji. Dapače, u mnogim segmentima su i ispred konkurencije. Ako razmišljate o kupovini sata, definitivno razmotrite kupovinu jednog od 2 sata iz Samsungove ponude – Galaxy Watch Ultra i Galaxy Watch 7.

 

Galaxy Watch 7

Sedma generacija Galaxy satova, Galaxy Watch 7, dolazi s novim 3nm procesorom koji se nalazi i u Ultra inačici. Razlika je što Watch 7 dolazi u aluminijskom kućištu, dok ultra dolazi u titanskom.

Pitanje koje se postavlja je – za što ćete koristiti pametni sat? Naša pretpostavka je za praćenje tjelesnih aktivnosti, kao i vitalnih znakova. Sigurno vas zanima puls, da li imate kakvih indikacija da vam srce ponekad nepravilno radi, kako spavate po noći i slično. Odlična je stvar što Galaxy Watch 7 dolazi s nadograđenim bioaktivnim senzorom koji može pratiti nabrojano. I više od toga.

Ako ste slični nama, klasični sat ćete skinuti prije spavanja, ali pametni sat nećete. Zašto? Zato jer uz pomoć pametnog sata želite vidjeti kako spavate, da li se budite noću, imate li apneju i slično.

Nadalje, preko dana želite pratiti otkucaje srca. Nekada su ti otkucaji u intervalu normalnog, nekada su povišeni. Da li se bavite određenom fizičkom aktivnosti ili sjedite? Prvo će vam zasigurno podignuti puls, no drugo možda ne bi trebalo. Iako sat nije medicinski uređaj, može vam dati rane indikacije da vam srce ponekad ne radi pravilno. To nije razlog za paniku, ali je odličan podsjetnik za odraditi medicinski pregled.

Za kraj spomenimo još Samsungov AGE (Advanced Glycation End Products) indeks – njega bismo opisali kao indikator metaboličkog zdravlja i biološkog starenja na koji utječe vaš životni stil i prehrambene navike. I taj podatak ćete dobiti zahvaljujući novom bioaktivnom senzoru.

Ono što želimo reći je, danas je mnogo lakše pratiti zdravlje nego ikada prije. Dovoljno je staviti pametni sat na ruku i pratiti znakove. Nije li to odlična stvar?

 

Galaxy Watch Ultra

Ako želite najbolje što Samsung nudi u ovom segmentu, onda je Galaxy Watch Ultra logičan izbor. Sat izgleda fantastično i to ne samo jer je kućište napravljeno od titana (4. stupanj tvrdoće). Sat ima 47mm u promjeru, te je “spreman za udarce”. Drugim riječima, sat je napravljen da izdrži mnoge fizičke aktivnosti i da ne morate strahovati za njega. Bilo da idete biciklirati, plivati, planinariti ili igrati košarku.

U dotičnim aktivnostima, puls će vam skočiti, zar ne? Ne brinite za to. Galaxy Watch Ultra ima, kao i kod Galaxy Watch 7, ugrađen poboljšani bioaktivni senzor koji prati vaš puls, a dovoljno je samo da bacite oko na zaslon vašeg sata i vidite kako vam srce radi. Bioaktivni senzor radi zajedno s umjetnom inteligencijom kako bi mjerenja bila točna i davala vam najbolje moguće rezultate.

Ako se išta neočekivano dogodi, sat ima i “brzi gumb”, odnosno Quick button. Osim što ga možete koristiti za pokretanje vježbi u aplikacijama i za neke druge funkcionalnosti sata (štoperica/svjetiljka/…), služi i za pokretanje sirene za slučaj nužde. Stisnite ga i držite 5 sekundi da sat pokrene sirenu. Zvuk ima glasnoću od 86 decibela, te se može čuti 180 metara od vas.

Nadamo se da vam neće zatrebati, ali ako bude, znajte da ju imate. Vrlo korisna značajka kada se nađete u nevolji i trebate signalizirati ljudima da vam treba pomoć.

Za kraj spomenimo još da sat ima i noćni način rada koji će se automatski aktivirati kada padne noć. Sat izgleda odlično u spomenutom načinu rada. Ako želite još više uštedjeti bateriju, imate i način rada za uštedu baterije s kojom sat može raditi do 100 sati! To je više od 4 dana rada, što je zaista impresivno za pametni sat.

Ovisno o preferencama, možete odabrati Galaxy Watch 7 ili Watch Ultra. Oba sata su odlična i koji god da odaberete, nećete pogriješiti.

 

Život bez glazbe je dosadan, zato su tu Buds3 slušalice

Galaxy Buds3

Samsung Galaxy Buds3 slušalice opremljene su naprednim značajkama dizajniranim za poboljšanje iskustva slušanja.

Ove slušalice dolaze s Interpreter načinom rada kojeg smo spomenuli u tekstu i koji omogućuje prijevod jezika u stvarnom vremenu, što ih čini savršenima za putovanja i okruženja u kojima se govori jezikom kojeg ne razumijete ili slabije razumijete.

Značajka glasovnog upravljanja omogućuje korisnicima upravljanje uređajima bez ruku. Upravljajte uređajima jednostavnim glasovnim naredbama što će vam dobro doći u mnogim situacijama kada vam je lakše nešto reći nego uzeti mobitel u ruke i napraviti određenu radnju. Znamo da nama zasigurno bude korisno.

S adaptivnom EQ značajkom, Buds3 automatski prilagođavaju zvučni profil prema okruženju korisnika, osiguravajući optimalnu kvalitetu zvuka u svakom trenutku. Uz to, adaptivni ANC (active noise cancellation; aktivno poništavanje buke) inteligentno filtrira pozadinsku buku, dok (active) noise control dodatno usavršava zvuk prilagođavanjem razine poništavanja buke u stvarnom vremenu na temelju okoline.

Voice Detect značajka posebno je inovativna, te automatski smanjuje glasnoću i isključuje ANC kada otkrije da osoba govori, omogućujući neometane razgovore bez skidanja slušalica.

Konačno, Blade lights služi da možete s prstima brzo stišati ili pojačati razinu zvuka u slušalicama. Samo povucite prst gore ili dolje po blade svjetlu. Ili ih “stisnite” prstima kako biste zaustavili ili pokrenuli zvuk.

Nabrojane značajke su samo vrh sante leda. Ali dovoljno da dobijete dojam o kakvim slušalicama se radi. Definitivno slušalice koje morate upariti sa svojim novim Samsung Galaxy uređajem.

Ali to nije sve – iskoristite popuste!

Za kraj ovog teksta moramo spomenuti da je u tijeku odlična Samsungova akcija. Možete si osigurati 5, 8 ili 10 posto popusta na odabrane uređaje!

Za svaku kupnju veću od 1000 eura, osiguravate si popust od 5 posto, dok za potrošenih 2000 eura dobijete 8 posto popusta, te 10 posto popusta na kupnje veće od 3000 eura.

 

Piše: Boris Plavljanić


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular