PočetnaInternetKorisne aplikacije8 zanimljivih Android aplikacija koje nećete pronaći unutar Google Play Trgovine!

8 zanimljivih Android aplikacija koje nećete pronaći unutar Google Play Trgovine!


Google Play Trgovina bez sumnje je jedan od najvećih izvora Android aplikacija, no to ne znači da se ondje nalaze sve aplikacije koje postoje za tu platformu.

Postoje još mnoge kvalitetne aplikacije, koje nažalost nisu unutar Google Play Trgovine, no možete ih pronaći i preuzeti sa stranice pod nazivom F-Droid. U nastavku ćemo ukratko opisati čak osam takvih aplikacija!

Advertisement

 

Kvaesitso

Kvaesitso

Većina pokretača sastoji se od rešetki aplikacija, ali ne i Kvaesitso. On umjesto toga stavlja fokus na vaše widgete i mogućnost traženja onoga što vam je potrebno. U Kvaesitsou, vaš početni zaslon prikazuje samo sat i traku za pretraživanje, iako možete dodati dock ako želite.

Prijeđite prstom prema gore kako biste vidjeli sve svoje widgete, koji su raspoređeni u stupac. Dodirnite traku za pretraživanje ili prijeđite prstom prema dolje za traženje aplikacija, datoteka, kontakata, internetskih poveznica i ostaloga. Iako je po mnogočemu nekonvencionalan, Kvaesitso je vrlo prilagodljiv, pružajući korisnicima velike mogućnosti personalizacije.

 

Advertisement

Auxio

Auxio

Za korisnike koji nisu ljubitelji ”streaminga” ili ”strujanja” glazbe, ali koji i dalje vole playere za glazbu, Auxio bi mogao biti pun pogodak. Radi se o jako jednostavnoj i praktičnoj aplikaciji, koja u potpunosti prihvaća Androidov Material You ozračje.

Potpuno je besplatan za korištenje, neće vas toliko pratiti kao neki drugi preglednici, ne bilježi vaše podatke i jako je jednostavan za korištenje. Ako tražite dobar player, kod kojeg nije naglasak na mogućnostima ”streaminga”, isprobajte Auxio.

 

Breezy Weather

Breezy Weather

Aplikacija za vremensku prognozu postoji jako puno. Nažalost, mnoge od njih su katastrofalne po pitanju zaštite privatnosti, što znači da mnoge od njih prate vašu lokaciju i prodaju te informacije. Mnoge od tih aplikacija monetiziraju vaše korištenje iste, iako vam ne pokazuju reklamne sadržaje.

Breezy Weather je potpuno otvorena aplikacija, s naglaskom na privatnost, ali da stvar bude bolja, radi se i o jednoj od vizualno najatraktivnijih aplikacija za vremensku prognozu. Izgled temeljen na karticama izgleda jako dobro na velikoj većini Android pametnih telefona, a dobivate i raznolik izbor widgeta. Povrh toga, aplikacija uključuje animiranu pozadinu uživo, koja se mijenja kako bi odgovarala trenutnom vremenu u vašem području.

 

Table Habit

Table Habit

Table Habit je izvrsna aplikacija za sve one koji žele planer zadataka, no u isto vrijeme žele izbjeći mnoštvo detalja i opcija, koje velika većina aplikacija za planiranje zadataka nudi. Ako imate mnoštvo malih zadataka koje trebate obaviti u danu, Table Habit će vam biti idealan za to.

Jednostavan je za korištenje, besplatan i koristi kratke podsjetnike, kako bi vas podsjetio na ono što ste propustili, a što trebate učiniti. Dobro je i to što je aplikacija u cijelosti besplatna i što vam neće pokušavati prodati svoj ”premium” segment. Sve u svemu, radi se o jednostavnoj i praktičnoj aplikaciji koja će poboljšati vaš segment produktivnosti.

 

Fridgey

Fridgey

Nikada nisam volio aplikacije koje vam pomažu u katalogiziranju predmeta unutar doma, bilo da se radi o knjigama ili kolekciji CD-a. No aplikacije kao što je ova, uvelike olakšavaju takve aktivnosti. Fridgey je aplikacija koja će vam savršeno poslužiti za evidentiranje mnogih predmeta koje imate u svom domu; možete čak i poredati hranu unutar hladnjaka, kako biste lakše vidjeli čime sve raspolažete i što vam još treba.

No, Fridgey prije korištenja zahtijeva malo vremena za učenje, budući da je aplikacija malo kompliciranija u odnosu na druge koje se nalaze na ovom popisu. No jednom nakon što shvatite kako funkcionira, može vam pomoći u različitim aktivnostima, no osobno sam otkrio da je najbolja za racionaliziranje potrošnje novca na hranu. Nakon unosa namirnica, aplikacija će vam pratiti koliko namirnica imate, koliko ste potrošili i kada kojoj namirnici ističe rok trajanja.

 

 

Orgzly Revived

Orgzly Revived

Orgzly je i aplikacija za bilježenje i popis obaveza. Slažete bilješke u bilježnice i imate slobodu bilježiti i sortirati stvari kako god želite. Obaveze možete uključiti u bilješke i označiti ih kao dovršene. Svoje bilješke možete koristiti kao zadatke i odrediti im datum.

Ukratko, svoje bilješke možete pregledavati kao bilješke, zadatke ili događaje u kalendaru. Orgzly je dostupan u Trgovini Play, ali ta verzija nije ažurirana nekoliko godina. Orgzly Revived u biti je ”fork” verzija tog projekta koji još uvijek dobiva podršku.

 

Wall You

Wall You

Mnogi od nas preferiraju Android, jer nam pruža daleko više slobode u pogledu personalizacije uređaja u odnosu na iOS.. Možemo promijeniti pokretače ili ”launchere”, ikone aplikacija i temu. No kada završimo s promjenama ovoga i dalje će nam trebati dobra pozadina.

Wall You je dotjerana aplikacija koja prikazuje pozadine s raznih stranica kao što su Wallhaven, Unsplash, OWalls i Bing bez izlaganja praćenju ili bilo čemu što bi mogli naštetiti vašoj privatnosti. Možete dodati pozadine u svoje favorite za kasniju upotrebu i možete ih primijeniti na svoj telefon izravno iz aplikacije.

Sharing

Sharing

AirDrop i Quick Share izvrsni su ako radite unutar jednog ekosustava, ali njihova upotrebljivost pada u vodu kada koristite nepodržani uređaj. Usluge pohrane u oblaku su izvrsne, ali malo su pretjerane ako samo želite poslati datoteku s jednog uređaja na drugi.

Dijeljenje je aplikacija koja radi na svim uređajima sve dok je prijemnik spojen na istu mrežu i može otvoriti internetski preglednik. Samo trebate odabrati datoteke na svom telefonu koje želite podijeliti, kliknite na tipku za uključivanje/isključivanje unutar aplikacije i nakon toga trebate unijeti prikazani URL u internetski preglednik na uređaju koji prima datoteku. Ako želite možete i skenirati generirani QR kod.

Dijeljenjem se koristi nezaštićena verzija HTTP-a. Ako ste na javnoj Wi-Fi mreži, najbolje je prvo generirati pristupnu točku na svom telefonu i na nju povezati prijemne uređaje. Na taj način nitko drugi ne može ostvariti neovlašteni pristup vašim datotekama tijekom procesa prijenosa.

Ivan Hečimović


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular