PočetnaSoftverKorisniPredstavljen je AMD Fluid Motion Frames 2

Predstavljen je AMD Fluid Motion Frames 2


Za one koji žele izvući sličicu više i imaju AMD-ovu grafičku karticu, AMD nudi priliku provjeriti Fluid Motion Frames 2 u obliku tehničkog pregleda Adrenalin Edition softvera.

Advertisement

Očekuje se da će druga generacija ponuditi bolju kvalitetu slike, čak i veće dobitke u performansama i niže latencije u usporedbi s prvom generacijom Fluid Motion tehnologije. AFMF 2 koristi resurse umjetne inteligencije (AI) za razvoj ažuriranih algoritama, koji zauzvrat imaju za cilj povećati broj sličica u sekundi.

AMD Fluid Motion Frames 2 uvodi dva načina rada u AMD softver:  Search Mode i Performance Mode. Oba su automatski omogućena, ali ih korisnici mogu prilagoditi svojim željama. Search Mode kontrolira glatkoću generiranja framea i kvalitetu slike kada je, na primjer, generiranje frameova privremeno onemogućeno u određenoj igri u scenama s velikim prometom.

Drugi način rada “Performance”  smanjuje opterećenje AFMF 2 kako bi iskustvo igranja s više sličica u sekundi bilo ostvarivije na širem rasponu uređaja. Ovo može biti iznimno korisno kada se AFMF 2 koristi s integriranim grafičkim karticama, a ako se otkrije AMD Ryzen procesor s Radeon grafikom, automatski će se odabrati postavka “Auto” na  Performance odjeljku.

Fluid Motion Frames 2 također uvodi dodatne optimizacije za smanjenje latencije. Ovdje AMD koristi dva primjera – u Cyberpunku 2077 kašnjenje je smanjeno za 28% u usporedbi s prvom generacijom Fluid Motion Framesa. Ovaj test je proveden u 4K rezoluciji u grafičkom modu “RT Ultra”, a  korištena je Radeon RX 7900 XTX kartica.

Advertisement

Drugi primjer je Counter-Strike 2 na integriranom AMD Radeon 780M sustavu (Ryzen 7 8700G procesor) i ovdje su kašnjenja s uključenim AFMF 2 u odnosu na AFMF smanjena za 12%.

AMD Fluid Motion Frames 2 bit će podržan u igrama koje koriste OpenGL, Vulkan, DirectX 11 i DirectX 12. AFMF 2 sada podržava način rada preko cijelog zaslona bez rubova kada se koriste grafičke kartice serije Radeon RX 7000 i Radeon 700M, a ujedno je omogućena i interoperabilnost sa AMD Radeon Chill tehnologijom.

AMD Fluid Motion Frames 2 je podržan na grafičkim karticama serije AMD Radeon RX 6000, RX 6000M, RX 7000, RX 7000M i odabranim AMD Ryzen procesorima sa Radeon grafikom.

Tehnički pregled AFMF 2 možete preuzeti ovdje, a više o Fluid Motion Frames 2 možete saznati klikom ovdje.

Marijan Živković


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular