PočetnaInternetKorisne aplikacije5 stvari koje gubite ako se sa Samsung Messages prebacite na Google...

5 stvari koje gubite ako se sa Samsung Messages prebacite na Google Messages!


Iako Samsung Messages polako, ali sigurno odlazi u ropotarnicu povijesti. Iako će korisnici imati mogućnost umjesto Samsung Messages koristiti Google Messages, možda i nije tako dobra ideja riješiti se Samsungove aplikacije.

Advertisement

Unatoč tome što Google Messages dolazi s velikim brojem prednosti, Samsungova aplikacija dolazi sa nekim svojim prednostima, koje ćete izgubiti ukoliko se prebacite na Google Messages. O kakvim se prednostima radi, saznajte u nastavku članka.

Samsung Messages

  1. Nećete moći primijeniti kompresiju nad fotografijama.

Nažalost, kompresija slika nije samo problem s Android-a i iOS-a. Na Google Messages ova mogućnost isto tako ne radi. Usprkos svojim tvrdnjama da je RCS bolji od SMS-a za jednostavno dijeljenje fotografija i videa, Google je postavio tvrdu granicu u vezi veličine datoteka koje možete poslati. Točnije, poruke su ograničene na veličine od 2048 točkica. Ako koristite opciju ”Send Photos Faster”, koja je aktivna prema zadanim postavkama, Google Messages će još više komprimirati vašu fotografiju, to jest smanjit će je na 1600 piksela i time će se izgubiti još više detalja.

Google to čini kako bi sačuvao podatke i pomogao u uštedi na prostoru za pohranu, ali čini se kao mamac i zamjena. Uostalom, većina korisnika plaća za neograničene podatkovne pakete, što znači da mogu podnijeti slanje nekoliko dodatnih megabajta, osobito kada to znači bolje fotografije.

Ako korisnici žele koristiti RSC za to će trebati biti spojeni na Internet, što znači da ovo za Google ne bi trebao biti nikakav problem. No, ono što je dobro jest to što će novo ažuriranje za Google Messages dovesti do boljih mogućnosti dijeljenja podataka. No bez obzira na sve, čini se kao da Google kaska za Samsungom u pogledu ovakvih stvari.

Advertisement

Samsung Messages, s druge strane, omogućuje vam slanje fotografija i videa u nekoliko različitih veličina. Možete birati između izvorne, visoke, srednje i niske kvalitete za fotografije, uz mogućnost pamćenja vašeg izbora. Osim toga Samsung će vam ponuditi upit o tome želite li promijeniti veličinu videozapisa koji su oštriji od 480p prije nego što ih pošaljete.

 

  1. Samsungova mogućnost pretraživanja objektivno je bolja.

Nadalje, usprkos tome što je Google div na polju pretraživanja, praćenje pojedinačnih poruka lakše se obavlja unutar Samsungove aplikacije. Iako obje platforme koriste mogućnosti za pretraživanje koji su nadohvat ruke, ipak treba priznati da su stvarni rezultati koje daje Samsung daleko korisniji. Dok vam Google prikazuje samo dijelove poruke unutar svakog različitog chata, Samsung prikazuje cijelu poruku, kako bi vam pružio više konteksta.

Naravno, pružanje mogućnosti pregleda cijele poruke znači da nećete odmah vidjeti velik broj rezultata pretraživanja. No, činjenica da možete vidjeti cijelu poruku, umjesto samo kratko isječka, daleko je korisnija od mogućnosti dobivanja velikog broja rezultata.

Samsung Galaxy Z Fold 5 zaslon

  1. Mogućnost korištenja jednom rukom bolje je iskorištena kod Samsungove aplikacije.

Gotovo svaki telefon ovih dana ima mogućnost korištenja jednom rukom, ali Samsung je opet bio, ako ne prvi, onda među prvima koji je usvojio ovu mogućnost. Samsung je priznao nezgrapnost velikih zaslona, pogotovo kada je pokrenuo One UI na seriji Galaxy S10 i nakon što je usvojio sučelja aplikacija koja počinju na pola zaslona.

Naravno, to je značilo da postoji nešto neiskorištenog prostora na vrhu većine internih aplikacija, ali ovo je isto tako značilo da možete posegnuti po zakrivljenom AMOLED panelu samo jednom rukom. Ono što se mora priznati jest da je Google donekle kopirao Samsungov pristup u pogledu velikih i visokih zaslona. No velika većina stručnjaka smatra da Samsung i danas znatno bolje obavlja posao kada je u pitanju korištenje uređaja jednom rukom.

Galaxy Flip6

Na primjer, kod Galaxy Z Flip 6 pametnom telefona, nakon što kliknete u aplikaciju Samsung Messages, vaš prvi chat pojavljuje se točno na pregibu zaslona, ​​što znači da je gotovo na savršenom mjestu za vaš palac. Google poruke, s druge strane, guraju vaš chat točno iznad nabora, što može biti problem, pogotovo za korisnike s malenim dlanovima.

 

  1. Veća raznolikost kod razgovora.

Google je obično predvodnik u polju ”individualizacije” Android pametnih telefona. No bez obzira na to, ne možemo ne sjetiti se svih mogućnosti i poboljšanja u pogledu prilagodbe u ovom polju tijekom svih ovih godina, kojima je doprinio Samsung.

Google nudi nekoliko različitih tema za odabir: svijetle, tamne ili zadane za sustav, ali Samsung svojim korisnicima omogućuje prilagodbu svakog pojedinačnog chata unutar Samsung Messages ili Samsung Poruka. Bez obzira na to želite li promijeniti neprozirnost vašeg balončića za chat, boju pozadine vašeg razgovora ili čak kontrast samog teksta, Samsung će vam ovo omogućiti. I da stvar bude bolja, jako je lako upravljati i koristiti svim ovim mogućnostima prilagodbe. Oni korisnici koji to žele mogu postaviti sliku kao pozadinu svog chata.

 

  1. Koš za smeće.

Što se tiče poruka, svakome se od nas može dogoditi da sandučić bude prepun. Jednostavno imamo preveliki broj poruka i neke od njih treba obrisati. Treba reći da je u ovome segmentu Samsung znatno bolji, pogotovo zbog njegove Kante za smeće.

Ako želite očistiti svoj sandučić, no ne želite neke poruke trajno obrisati, možete ih na određeno vrijeme prebaciti u Koš za smeće. Samo imajte na umu da će se poruke koje se nalaze ondje, zauvijek obrisati nakon 30 dana.

Google Messages

Budućnost pripada Googleu?

Kada sve malo bolje razmisli, jasno je zašto Samsungova aplikacija za razmjenu poruka ima toliki broj pametnih mogućnosti. Samsungov One UI dodatno je pokazao da Samsung brine o dodatnim mogućnostima za korisnike, iako određen broj korisnika to nije primjećivao, baš zbog jednostavnosti koju nude Google Poruke. Je li dobro što Samsungove Poruke polako odlaze u povijest? Neki će reći da jest, neki će reći da je ovo velika šteta. No bilo kako bilo, sve je izvjesnije da budućnost, barem što se tiče poruka i aplikacija koje se odnose na slanje i primanje poruka, pripada Googleu.

Osim toga, postoje neke mogućnosti, koje su specifične za Google Poruke, za koje će biti zanimljivo vidjeti kako će njihova implementacija izgledati čak i na Samsungovim uređajima. Na primjer, Google je bolji u razvrstavanju poruka i dijeljenju osobnih razgovora u jednu karticu dok zadržava promocije, transakcije i jednokratne lozinke u svojim odjeljcima, čime podsjeća na minijaturni Gmail sandučić.

Tu su i mogućnosti koje nudi Googleov Pomoćnik, koje su svestranije i koje će više pomoći i kod produktivnosti i boljeg i jednostavnijeg komuniciranja između korisnika. Sve u svemu, mnogi smatraju kako je dobro to što se Samsung pridružuje Googleovoj obitelji. Kako će to izgledati u stvarnosti i hoćemo li moći uživati u najboljem od oba svijeta, vrijeme će pokazati.

Piše: Alan Milić


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular