PočetnaInternetKorisne aplikacijeSearchGPT donosi revoluciju pretraživanja

SearchGPT donosi revoluciju pretraživanja


OpenAI je tvrtka koju povezujemo s ChatGPT chatbotom i pojedinačnim jezičnim modelima. No, tvrtka je odlučila proširiti svoj portfolio i najavila je SearchGPT za koji se očekuje da će promijeniti način na koji tražimo informacije na internetu. Korisnicima će se prikazati veliko tekstualno polje u koje će moći unijeti bilo koji upit. Kratki opisi s određenih web stranica tada će biti predstavljeni s poveznicama na relevantne izvore tako da korisnici mogu pročitati cijeli sadržaj. Postojat će i mogućnost postavljanja dodatnih pitanja kako bi se saznalo više o datoj temi. Sve to u realnom vremenu.

Advertisement

search gpt

Podaci koji se dostavljaju navodno će biti ažurni, čitljivi i točni. Kako bi istaknuo svoju vjerodostojnost,  OpenAI je uspostavio partnerstvo s voljnim izdavačima koji će moći određivati kako će se sadržaj s njihovih stranica pojavljivati u OpenAI funkcijama pretrage.

OpenAI ističe da se SearchGPT bavi pretraživanjem i odvojen je od obuke OpenAI-jevih generativnih AI temeljnih modela. Značajke uključene u SearchGPT prototip testiraju odabrani izdavači i korisnici kako bi dobili povratne informacije. U konačnici, značajke koje se pokažu najboljima bit će integrirane u ChatGPT u budućnosti.

Zainteresirani za testiranje mogu se prijaviti na listu čekanja.

Marijan Živković

Advertisement

RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular