PočetnaMobyPametni telefoniCMF Phone 1: cjenovno najpristupačniji ''mid-ranger'' na tržištu?

CMF Phone 1: cjenovno najpristupačniji ”mid-ranger” na tržištu?


Ukratko…

  • Početna cijena novog CMF Phone 1 uređaja bit će 199 USD u SAD-u ( sa konfiguracijom 8GB RAM i 128GB ROM ), 269 eura u Europi (za konfiguraciju od 8GB RAM i 256 GB ROM).
  • U Sjevernoj Americi dostupan je samo putem američkog beta programa tvrtke Nothing, za povratne informacije i testiranje.
  • Telefon ima odvojivu kopču za prilagodbu i praktičnu upotrebu, kao i stalak
Advertisement

CMF Phone 1

Tvrtka Nothing i njihovi Nothing Phone pametni telefoni podignuli su mnoštvo prašine, otkako su se pojavili na tržište. Prošle nas je godine zadivio tvrtkin Nothing Phone 2, no tu nije kraj. Tvrtka je danas i službeno lansirala svoj najnoviji uređaj, CMF Phone 1.

I naravno, nedugo nakon što je izašao na tržište, počeo je plijeniti veliku pozornost.

CMF Phone 1 u SAD-u će se prodavati za 199 USD i to po konfiguraciji od 8 GB RAM i 128 GB memorije za pohranu. Korisnici će u SAD-u uređaje moći nabaviti isključivo putem Nothing Phone US Beta programa, unutar kojeg sudionici dobivaju telefon, nakon čega sami trebaju podijeliti svoja iskustva korištenja.

U Indiji, CMF Phone 1 prodaje se po cijeni od 15.999 INR, što je oko 192 USD. Indijska inačica ima samo 6 GB RAM i 128 GB prostora za pohranu. U Europi se uređaj može kupiti za za 269  eura ili oko 239 funti. Europski modeli imaju 8 GB radne i 256 GB unutarnje memorije za pohranu.

Advertisement

Kao što ste mogli pretpostaviti, CMF Phone 1 nudi jako zanimljive i zadivljujuće specifikacije i to po cijeni koja je inače uobičajena za pametne telefone ulazne ili ”entry” razine. Evo o kakvim se specifikacijama radi!

CMF Phone 1

Je li CMF Phone 1 cjenovno najpristupačniji i najzanimljiviji ”mid-ranger”, koji trenutno postoji na tržištu?

Osim cijene ono što će vas itekako zadiviti u vezi ovog pametnog telefona jest sve ono što dobivate za tih 270-ak eura. Pazite ovo:

Kao prvo, dobivate Super AMOLED zaslon od 6,67 inča, s brzinom osvježenja slike od 120 Hz. Tu je i podrška za HDR10+ te svjetlina od 2000 nita. Zaslon je po onome što nudi, u gornjem dijelu srednjeg ranga. No to nije sve.

Ispod haube, CMF Phone 1 crpi svoju snagu iz MediaTekovog Dimensity 7300 5G SoC-a, koji je uparen sa 8 GB RAM s RAM Booster mogućnostima, koje omogućuju besprijekorno obavljanje više aktivnosti odjednom, bez zapinjanja. Njegova baterija kapaciteta od 5000 mAh samo je šlag na torti i da stvar bude još bolja, Nothing tvrdi da uređaj može trajati do dva dana bez potrebe punjenja!

CMF Phone 1 je dizajniran na način da i dalje naglašava prepoznatljiv dizajn Nothing pametnih telefona, što znači da je glavni fokus ponovno stavljen na korisnika i produktivnost. Stražnja strana sadrži odvojivu kopču koja korisniku omogućuje lakše nošenje ili pak postavljanje na postolje. Ne samo da zbog ovoga uređaj izgleda još više ”cool”, nego je i još praktičniji za korištenje.

Alan Milić


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular