PočetnaInternetDruštvene mrežeKako pronaći broj i URL unutar WhatsApp-a?

Kako pronaći broj i URL unutar WhatsApp-a?


Kada se prvi put prijavite na WhatsApp, morat ćete koristiti svoj telefonski broj. No ako je prošlo duže vrijeme i poželite vratiti svoj telefonski broj, to lako možete učiniti putem aplikacije.

Advertisement

 

Kako pronaći broj unutar WhatsApp-a?

Mobilna verzija

Otvorite aplikaciju WhatsApp na Androidu i pritisnite tri točkice u gornjem desnom kutu. Odaberite Postavke. Na iPhoneu pritisnite Postavke na donjoj strani nakon otvaranja aplikacije.

Dodirnite svoju profilnu sliku ili ime na vrhu. Na sljedećem biste ekranu trebali moći vidjeti svoj broj.

 

Advertisement

Windows verzija

Možete pronaći broj svog pametnog telefona i ako koristite aplikaciju WhatsApp za Windows. Otvorite WhatsApp na računalu i pritisnite svoju profilnu sliku u donjem lijevom kutu zaslona. Vaš broj telefona trebao bi biti vidljiv s desne strane.

Kako pronaći URL ili internetsku adresu WhatsApp-a?

WhatsApp ne nudi opciju stvaranja javnog URL-a za standardne pojedinačne račune, budući da je osmišljen kako bi pružio prednost privatnosti i izravnoj komunikaciji. No, svoje podatke za kontakt možete jednostavno podijeliti s drugima. Osim toga, možete dijeliti URL-ove za svoje grupne razgovore ili čak poruke. Nadalje, oni korisnici koji koriste WhatsApp Business račune mogu stvoriti URL-ove profila u nekoliko jednostavnih koraka.

 

Dijeljenje informacija kontakata

Otvorite WhatsApp chat na svom uređaju, odnosno na Android uređaju ili Windows računalu i dodirnite ikonu u obliku spajalice, koja se nalazi na tekstualnoj traci pri dnu. Na iPhoneu dodirnite tipku +, koja se nalazi na lijevoj strani tekstualne trake. Među dostupnim opcijama odaberite Kontakti. Na iPhoneu ćete morati pritisnuti Više kako biste vidjeli ovu opciju.

Dodirnite kontakt koji želite podijeliti i kliknite na Dalje u donjem desnom kutu. Odaberite želite li podijeliti i telefonski broj i adresu e-pošte, ako je dostupna za taj određeni kontakt i ponovno pritisnite Dalje. Kontakt će se odmah podijeliti unutar razgovora. Pritiskom na njega otkrit će se podaci o kontaktu. Dostupna je i tipka Dodaj tako da druga strana može jednostavno dodati korisnika na svoju WhatsApp listu.

 

Kreiranje poveznice za profil

Kao što je prethodno spomenuto, ako koristite WhatsApp Business, možete generirati vezu za svoj profil. Evo ikako:

Idite na Postavke WhatsAppa, a zatim odaberite Poslovni alati. Na sljedećem zaslonu dodirnite Kratku vezu. Dodajte poruku ako želite u dostupni tekstualni okvir, a zatim pritisnite na Kopiraj vezu ili Podijeli vezu. Nakon toga, podijelite vezu s kim god želite.

 

Pronalaženje internetske veze od grupnog razgovora

Ako želite nekoga pozvati na grupni razgovor, možete s njim podijeliti URL ili internetsku vezu tog grupnog razgovora. Kliknite na WhatsApp grupni chat i kliknite na njegovu profilnu sliku na vrhu.

Prijeđite prstom prema dolje dok ne pronađete opciju Pozovi putem veze i dodirnite je. Na sljedećoj stranici odaberite jednu od opcija. Na primjer, možete kopirati vezu i zatim je podijeliti putem bilo koje aplikacije koju koristite. Možete i dijeliti vezu putem WhatsAppa ili mogućnosti dijeljenja veze, to jest ”Share Link”.

 

Piše: Alan Milić


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular