PočetnaSoftverMust HavePostavke miša uklanjaju se iz Control Panela na Windowsima!

Postavke miša uklanjaju se iz Control Panela na Windowsima!


Microsoft je s izlaskom Windowsa 11 polako krenuo u nešto što se zapravo već trebalo dogoditi – redizajn Control Panela. Zapravo ovdje ne govorimo toliko o redizajnu koliko o sustavnom uklanjanju značajki iz ovog, izgledom prilično zastarjelog, alata.

Advertisement

Jedan određeni dio funkcija već je prebačen u „Settings“ aplikaciju koja je središnje mjesto za postavke sustava na Windowsima 11, a sada imamo još jednu promjenu koja se tiče upravljanja mišem.

 

Primijećena nova sekcija u „Settings“ aplikaciji

Promjene koje se tiču postavki miša prvi je primijetio korisnik PhantomOfEarth na svom X korisničkom profilu. On je poznat po tome da vrlo detaljno i pouzdano otkriva nove značajke svaki put kad se pojave „buildovi“ za testiranje pa se tako desilo i ovog puta.

Zna se dogoditi da Microsoft ne aktivira uvijek sve nove značajke koje su dijelom određenog ažuriranja koje je u fazi testiranja pa neki slični detalji ostanu skriveni dok se radi na popravku njihovih bugova i optimizaciji za korisnike. Ono što ipak iza svega ostaje je kod, a PhantomOfEarth pomno prati slične promjene pa je tako bio jedan od prvih koji je spomenuo kako unutar Start izbornika na Windowsima 11 dolaze oglasi.

Ono što nas ovdje zanima je njegova nova objava na društvenoj mreži X čiji screenshot pokazuje kako u „Settings“ aplikaciji sada imamo novu sekciju koja se tiče miša.

Advertisement

Otkriveno je kako su „Enhance pointer precision“ izbornik te postavke vezane uz skrolanje na mišu sada dio „Settings“ aplikacije, a ranije su se nalazile unutar Control Panela.

Ova vijest će biti vrlo zanimljiva gejmerima jer će sada napredne postavke miša podešavati u „Settings“ aplikaciji i po viđenom screenshotu čini nam se da je ova promjena dobrodošla.

 

Promjene idu sporo, ali temeljito

Microsoft zaista uzima dosta vremena za postepeno uklanjanje značajki iz Control Panela, no očito se radi o ne baš tako jednostavnom procesu. Ovdje je ipak riječ o vrlo važnim segmentima upravljanja operativnim sustavom pa prebacivanje značajki u „Settings“ aplikaciju ide svojim tokom i najvažnije je da dosad nije bilo nekih većih bugova kod ranijih izmjena u Control Panelu.

Premještanje postavki miša u „Settings“ aplikaciju stoga je vrlo dobar potez i vjerujemo kako će se korisnici Windowsa 11 jako brzo naviknuti kad navedena promjena postane sastavni dio budućeg ažuriranja koje će se preuzeti.

Piše: Ervin Mičetić


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular