PočetnaMobyTabletiNajnoviji Lenovo tablet ima čak 8 zvučnika!

Najnoviji Lenovo tablet ima čak 8 zvučnika!


Lenovo je osmislio novi tablet sa osam zvučnika i s mogućnošću spajanja putem Bluetootha.

 

Advertisement

Ukratko…

  • Lenovo je osmislio svoj novi tablet, koji je isključivo orijentiran na zabavu, Lenovo Tab Plus.
  • Glavno obilježje je njegova JBL postavka s osam zvučnika, zbog koje tablet može čak poslužiti i kao Bluetooth zvučnik.

 

Lenovo je nedavno predstavio svoj najnoviji Android tablet, Lenovo Tab Plus. Ovaj novi tablet želi maksimalno poboljšati iskustvo slušanja glazbe i općenito uživanja u multimedijskom sadržaju, zahvaljujući čak osam JBL zvučnika, uz pristupačnu cijenu.

lenovo-tab-plus

Tablet sa osam zvučnika

S obzirom na to da je ovo glavno obilježje tableta, ne bi bilo na odmet malo pobliže analizirati o čemu se točno radi. Postavka zvučnika uključuje četiri matrična visokotonca i četiri jako balansirana niskotonca, koji mogu isporučiti zvuk od 26 W, naravno stereo. Nadalje, ovi su zvučnici optimizirani za Dolby Atmos i da stvar bude još bolja, tablet uključuje utor od 3.5 mm, kako bi korisnik mogao uživati u audio podršci visoke kvalitete na 24-bitnoj i 96 kHz frekvenciji preko slušalica.

Advertisement

Kako bi svoj proizvod dodatno istaknuli od sličnih tableta, Lenovo je zvučnike na Lenovo Tab Plus osmislio s mogućnošću korištenja čak i u kombinaciji s drugim uređajima poput pametnih telefona ili igraćih konzola. Tablet se jednostavno može spojiti putem Bluetootha ako ga korisnik želi koristiti s drugim uređajima.

Još jedno obilježje, koje pomaže u isticanju Lenovo Tab Plusa jest njegov ugrađeni stalak, koji idealno odgovara.

Usprkos impresivnom zvučnom sustavu zvučnika i solidnom dizajnu, Tab Plus se prodaje po dosta pristupačnoj cijeni: dostupan je za oko 300-injak eura ili za oko 289 američkih dolara. No, budući da je tablet dostupan po tako pristupačnoj cijeni, to znači da je morao biti napravljen kompromis u nekoliko drugih područja. Prvi kompromis napravljen je u području sustava na čipu. Iako MediaTek Helio G99 nije sam po sebi loš, dosta je ispod onih specifikacija koje ćete na primjer pronaći u vrhunskom Android tabletu ili iPadu. Ovaj MediaTek čip dolazi s 8 GB RAM, što je više nego dovoljno za tablet, koji je prvo i najprije osmišljen za zabavu i uživanje u multimedijskom sadržaju.

Ostatak specifikacija je prilično standardan za ovaj cjenovni rang. Laptop dolazi sa 256 GB prostora za pohranu, microSD utorom za proširenje i baterijom od 8000 mAh s brzim punjenjem od 45 W. Zaslon od 11,5 inča ima 2K rezoluciju i brzinu osvježavanja od 90 Hz. Čak nudi otpornost na vodu i prašinu, iako sa skromnom ocjenom IP52. To znači da može podnijeti prolijevanje, prskanje ili laganu kišu, ali definitivno nije otporan na vodu ako biste ga uronili.

Lenovo isto tako nudi ograničeno jamstvo ažuriranja, budući da obećava dvije godine ažuriranja Android sustava, dok će korisnici imati mogućnost preuzimanja  sigurnosnih zakrpa do lipnja 2028.

lenovo-tab-plus

Specifikacija uređaja:

  Lenovo Tab Plus
Processor MediaTek G99 Octa Core
OS Android 14, (OS upgrades for 2 years and security patches until June 2028)
Memory5 8+128GB / 8+256GB
Expandable MicroSD card
Display 11.5”. 2K (2000 X 1200) LCD
90 Hz refresh rate
400nits brightness
Dimensions (mm) 268.3 x 174.25 x 7.77 / Bump 13.58
(inches) 10.56 x 6.86 x 0.3 / Bump 0.53
Weight 650g with stand
1.43 lbs. with stand
Camera Front: 8MP, fixed focus
Rear: 8MP, auto focus
Audio 8x JBL speakers tuned with Dolby Atmos
Connectivity 802.11 a/b/g/n/ac: Wi-Fi® 5, Bluetooth® 5.2
Sensors Accelerometer (G) Sensor/ Ambient-light Sensor/ Gyroscope
Ports USB Type-C® 2.0 (Charging/ Digital Audio)
3.5mm Audio Jack
MicroSD slot
Battery3 8600mAh (typ. capacity)
Up to 12 hours streaming
45W fast charging
Color Luna Grey
Compatible Accessories Lenovo Tab Pen Plus
Lenovo Tab Plus Sleeve
Lenovo 68W USB-C® Wall Charger
Lenovo Multi-Device Wireless Keyboard

 

 

Piše: Alan Milić


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular