PočetnaMobyPametni telefoniXiaomi 15 mogao bi imati novi Snapdragon 8 Gen 4 čip!

Xiaomi 15 mogao bi imati novi Snapdragon 8 Gen 4 čip!


Očekuje se i da će perjanica Xiaomi 15 biti lansirana s trostrukom kamerom od 50 MP.

 

Advertisement

Ukratko…

  • Digital Chat Station je navodno je saznao specifikacije nadolazeće Xiaomi 15 serije.
  • Bit će to prva serija koja će se isporučivati ​​sa Snapdragonom 8 Gen 4, vodećim Qualcommovim SoC-om.
  • Xiaomi 15 bit će opremljen i trostrukim sustavom kamera od 50MP+50MP+50MP.

 

Xiaomi je već poznat po tome što stavlja najnovije Qualcommove sustave na čipu na svoju glavnu seriju telefona svake godine. Čini se da ni ova godina nije drugačija, budući da novo curenje informacija otkriva očekivane specifikacije nadolazeće serije Xiaomi 15. Xiaomi 15 sa Snapdragonom 8 Gen 4 dolazi kasnije ove godine, a pouzdani dojavljivač podijelio je neke zanimljive detalje o telefonu putem Weibo računa početkom ovog tjedna. Uz vodeći SoC, Xiaomi 15 će imati 1.5K LTPO zaslon s ultrazvučnim senzorom otiska prsta ispod.

Ono što se isto tako očekuje jest da će uređaj imati sljedeću završnu obradu: poleđinu od čistog stakla i završnu obradu od čiste veganske kože. Što se tiče optike, dojavljivač ukazuje na to da će Xiaomi 15 imati veću 1/1.3-inčnu 50MP primarnu kameru potpomognutu 50MP ultra-širokokutnom lećom i još jednom telefoto lećom od 50 MP i s trostrukim zumom. Rečeno je da stražnje kamere podržavaju otvor blende punog raspona.

Ostale značajne specifikacije uključuju do 16 GB RAM u kombinaciji s 1 TB ugrađene memorije. Postavka stereo zvučnika, uključujući slušalicu i veći kapacitet baterije, također se očekuje s nadolazećom serijom Xiaomi 15.

Advertisement

Xiaomi obično prvo izdaje seriju Xiaomi 15 u Kini, što se obično događa negdje u listopadu. Nova serija bit će izbačena kao izvrstan serije Xiaomi 14 i naravno cilj će biti natjecanje s ostalim Android pametnim telefonima visokog razreda.

U međuvremenu, Qualcomm je već potvrdio događaj lansiranja za Snapdragon 8 Gen 4 u listopadu. To je otkrio Don McGuire, Qualcommov CMO na MWC-u početkom ove godine. Očekuje se da će sustav na čipu za ”premium” uređaje po prvi put uključivati ​​nove Oryon CPU-ove, za koje se očekuje da će značajno poboljšati performanse u odnosu na trenutni Snapdragon 8 Gen 3. Nedavno procurjeli testovi pokazali su da novi sustav na čipu kotira jako dobro, što je naravno izvrsna vijest.

Hoće li Xiaomi 15 serija, što se tiče popularnosti u uspjeha, prestići seriju 14, zasad je teško za predvidjeti. No ono što će definitivno pomoći u tome jest činjenica da će nova serija dolaziti s novim sustavom na čipu, kao i nekim novim postavkama kamera. Sve u svemu, ne sumnjamo u to da će i ova godina biti vrlo zanimljiva za Xiaomi.

Piše: Alan Milić


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular