PočetnaHardverPeriferijaDoživite savršenu sliku s Freestyle uređajem 2. generacije

Doživite savršenu sliku s Freestyle uređajem 2. generacije


Samsung Freestyle 2 je fantastičan prijenosni projektor koji podiže zabavu na potpuno novu razinu. Svojim kompaktnim i zanimljivim dizajnom, odličnim značajkama i zapanjujućom kvalitetom slike, ovaj uređaj je neophodan za sve koji vole gledati filmove i serije ili igrati igre gdje god se nalazili.

Advertisement

Radi se o drugoj generaciji Freestyle uređaja koja se izglednom nije promijenila, ali zato ‘ispod haube’ donosi hrpu noviteta, odnosno novosti u vidu hardvera. U drugoj iteraciji projektora, procesna snaga je povećana, vijek trajanja LED-ica je do 30.000 sati, svjetlina je 230 lumena, SolarCell daljinski upravljač (op.a. koji se puni na svjetlu i ne morate kupovati jednokratne baterije koje nisu baš ekološki najisplativije) je ažuriran, dodan je ‘hub’ za one koji vole igrati igre i još mnogo toga.

Prije nego krenemo pogledati značajke koje ovaj uređaj nudi, moramo napomenuti da smo oduševljeni samim izgledom uređaja. Uređaj je vrlo kompaktan, sa stalkom je lakši od 1 kg, izgleda odlično u bijeloj boji, možete ga lako prenositi u ruksaku ili torbi kada idete na put ili planirate filmsku večer s prijateljima, lako ga je spojiti na struju putem USB-C priključka ili na vanjsku bateriju (na primjer Samsung baterijsku bazu)…

Freestyle 2 je svakako projektor kojeg trebate razmotriti ako planirate kupiti isti u budućnosti.

 

Advertisement

Smart TV je sjajan, ali …

Vjerojatno se pitate koja je namjena ovog uređaja? Ono što mi vidimo kao glavnu prednost Freestyle 2 uređaja je prenosivost. Ovdje se radi o ultimativnoj zamjeni za Smart TV, odnosno ‘pametne televizore’. Iskustvo gledanja Smart TV-a, sada možete doživjeti bilo gdje i bilo kada. Niste ograničeni na jednu sobu ili jedno mjesto u kući. Freestyle 2 je kućni zabavni centar kojeg možete imati sa sobom gdje god želite, a lako ga je napajati putem USB-C priključka.

Freestyle 2 koristi Tizen opertivni sustav, kojeg možete naći i na Samsung pametnim televizorima, što znači da ćete vidjeti poznato user-friendly sučelje, mogućnosti i aplikacije koje i inače koristite. A to znači da ako želite upaliti Netflix i uživati u omiljenoj seriji, to možete učiniti u vrlo kratkom vremenu.

Jesmo li spomenuli da ne morate sjediti u dnevnoj sobi, nego možete leći u krevet i projicirati sliku na zidu sobe? Praktičnija i, ponekad, mnogo bolja opcija od sjedenja na kauču. Dodajemo k tome još da je Freestyle 2 uređaj kompatibilan s glasovnim asistentima kao što su Bixby i Alexa, što znači da možete mnogo toga napraviti putem glasa i uopće ne morate koristiti daljinski upravljač.

 

Lagano postavljanje uređaja

Sjećate se onih starih, velikih projektora koje smo imali u školama i fakultetima? Projektor je morao stajati na ravnom mjestu točno nasuprot zidu za projiciranje, teško ga je bilo povezati, slika je često bila iskrivljena, a namjestiti dobar fokus je bila znanstvena fantastika?

Freestyle 2 je čista suprotnost od nabrojanog. Kao što smo već spomenuli, jedna od glavnih prednosti ovog uređaja su prenosivost i fleksibilnost. Uređaj je veličine limenke juhe, te ima malo postolje koje možete postaviti praktički na bilo kakvu površinu. Čak i na neravne površine kada nosite projektor van kuće.

Samim time možete usmjeriti sliku pod gotovo bilo kojim kutem što vam omogućuje da projicirate sliku na razne površine. Najbolje od svega je što dobijete sliku trenutačno, a kad god pomaknete projektor i zaokrenete ga, slika će se odmah prilagoditi novoj poziciji kako biste imali lijepu, pravokutnu sliku. Dok se smjestite nazad na kauč ili krevet, slika će biti savršena.

Osim što se slika automatski ispravlja ovisno o položaju uređaja, uređaj nudi i automatski fokus koji vam omogućuje oštru sliku bez da vi morate podešavati uređaj i gubiti vrijeme na to.

 

Premium 360 zvuk

S obzirom na to da je Freestyle 2 projektor relativno mali uređaj, iznenadila nas je kvaliteta i glasnoća zvuka. Glavni “krivac” za to je zvučnik koji daju zvuk 360 stupnjeva oko uređaja tako da ćete sve odlično čuti bez obzira u kojem položaju se nalazite u odnosu na sam projektor. U ovom malom, ali moćnom, uređaju se nalaze i dva pasivna woofera.

Pošto zvuk ide u svim smjerovima i dovoljno je glasan i jasan, to znači da ne morate brinuti o dodatnim zvučnicima i uređajima. Naravno, ako želite, možete povezati uređaj na vanjske zvučnike, ali vjerujemo da vam u velikoj većini slučajeva to neće biti potrebno jer ionako imate fantastično audio iskustvo prilikom korištenja uređaja.

 

Povežite projektor sa svojim Samsung Galaxy (S24) telefonom

Kako bi ovaj uređaj bio do kraja integriran u Samsung ekosustav, postoji integracija s njihovim sustavom, odnosno SmartThings aplikacijom. Ona vam dozvoljava da povežete Freestyle uređaj sa svojim Galaxy S24 ili sa bilo kojim drugim Samsung pametnim telefonom, te upravljate uređajem putem istog.

Dovoljno je reći da možete mijenjati postavke Freestyle uređaja, pokrenuti ili ugasiti uređaj, promijeniti izvor ulaza ili kreirati određenu akciju. Na primjer, možete napraviti akciju da se projektor upali kada uđete u stan te ste u dometu projektora. Ista stvar je i kada odlazite – uređaj se može ugasiti kada odlazite iz kuće. Ovo su jednostavni primjeri, a možete napraviti i neke kompleksnije akcije.

Integracija sa SmartThingsom dodaje sloj praktičnosti i zaokružuje ovaj odličan uređaj u nešto što želite imati doma. Posebice ako volite gledati filmove i serije, igrati igre i općenito uživati u raznoj multimediji.

 

Isplati li se kupiti Freestyle 2?

Jednostavan odgovor je – “da”. Radi se o odličnom, malom uređaju koji će vam omogućiti gledanje vašeg omiljenog sadržaja bilo kada i bilo gdje. Više niste ograničeni na televizor u dnevnoj sobi. Ovaj uređaj stavite na bilo kakvu površinu i projicirate sliku na površinu koju želite. Sve ostalo će uređaj sam obaviti – od postavljanja slike da bude savršeno poravnata do autofokusa.

Ako tražite kućni projektor i želite odličan uređaj, definitivno bismo preporučili kupovinu Freestyle 2 uređaja.

 

Piše: Boris Plavljanić


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular