PočetnaInternetKorisne aplikacijeGemini aplikacija konačno osvanula u Europi!

Gemini aplikacija konačno osvanula u Europi!


Googleova ”pametna” aplikacija koja je u isto vrijeme i napredni pomoćnik, sada je navodno dostupna u 170 zemalja.

 

Advertisement

Ukratko…

  • Google Gemini sada je službeno dostupan u Velikoj Britaniji i u svim zemljama Europske unije.
  • Korisnici Androidovog operativnog sustava i ekosustava sada mogu preuzeti cijelu aplikaciju Gemini putem Googleove Trgovine aplikacija.
  • Korisnici iOS-a moći će ostvariti pristup Gemini aplikaciju u “nadolazećim tjednima”. Pristup će isto tako moći ostvariti putem Googleove aplikacije.

 

Aplikacija Gemini nije se jednakomjerno širila svijetom. Neke zemlje dobile su mogućnost korištenja ove aplikacije prije, dok su se neke na to morale strpjeti. No od danas se stvari mijenjaju i to za zemlje Europske unije i Velike Britanije. Danas je Google i službeno omogućio preuzimanje Gemini aplikaciju za korisnike unutar zemlja EU i Velike Britanije, što znači da je od danas Gemini dostupan u više od 170 država.

Gemini je bio funkcionalan u nekoliko regija EU-a prije današnje objave, ali korisnici su morali zaobići službene kanale kako bi mogli preuzeti APK datoteku. Korisnici Androida u EU i Velikoj Britaniji od danas mogu slobodno otići u Googleovu Trgovinu aplikacija, odakle mogu preuzeti svoju verziju ”pune” aplikacije Gemini. Važno je isto tako za napomenuti da će korištenje aplikacije Gemini dovesti do toga da će Googleov Pomoćnik ili ”Google Assistant” raditi lošije, budući da Gemini i ”Pomoćnik” ne mogu raditi u isto vrijeme.

Gemini je koristan alat, koji na pametnom telefonu može izvršiti zadatke na bolji način u odnosu na ono kako to radi Googleov ”Pomoćnik”. S obzirom na bolje mogućnosti odrađivanja zadataka, kao i na sposobnije ”pomaganje” korisnicima, sve je veći broj korisnika želio što je prije moguće iskusiti Gemini na legitiman način.

Advertisement

Za one koji nisu upućeni, Gemini chatbot može odgovarati na pitanja, pretraživati ​​informacije na internetu, generirati slike i još mnogo toga. Ove mogućnosti proizlaze iz temeljnog modela velikog jezika umjetne inteligencije, koji se također naziva Gemini. No, to nije jedan, monolitni LLM ili veliki jezični model: umjesto toga, Gemini zapravo objedinjuje obitelj velikih jezičnih modela i trenutno dolazi u tri veličine: Nano, Pro i Ultra.

No, ako se kao korisnik ipak želite više oslanjati na Googleovog Pomoćnika, pogotovo iz razloga što se na primjer, Pomoćnik može bolje povezati s ”pametnim domom” korisnika, preporučuje se da ne instalirate Gemini, jer će, kao što smo već rekli iznad, doći do sukoba između ove dvije aplikacije. Bolje bi bilo da u tom slučaju koristite Gemini samo kao internetsku inačicu.

Još jedna pozitivna stvar u vezi ovog chatbota jest to što Google nastavlja dodavati proširenja Gemini. Svako novo proširenje Geminiju omogućuje povezivanje s drugim platformama, kao što je YouTube Music. S obzirom na ovo, očekujemo da će se njegov okvir s alatima dodatno proširiti kako vrijeme bude prolazilo i da će Gemini biti povezan sa sve većim brojem aplikacija na Android platformi.

 

Piše: Alan Milić


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular