PočetnaOstaloPoslovne vijestiSony otpušta oko 900 zaposlenika u PlayStation diviziji

Sony otpušta oko 900 zaposlenika u PlayStation diviziji


Otkazi u gaming industriji se nastavljaju. Microsoft je u siječnju najavio otpuštanje 1900 zaposlenika u gaming diviziji, Unity je u istom razdoblju najavio da će otpustiti 1800 zaposlenika (25% radne snage), a ovoga puta na redu je Sony, koji se također odlučio na smanjenje radne snage.

U službenom priopćenju Sony Interactive Entertainmenta (SIE) stoji kako će biti otpušteno oko 900 zaposlenika, što je oko 8% globalne radne snage. Ističu kako su donesene odluke bile doista teške, ali su se pokazale potrebnima za daljnje poslovanje na tržištu.

Otkazima su pogođeni zaposlenici diljem svijeta. Studiji koji će ostati bez zaposlenih su Insomniac Games (Marvel’s Spider-Man, Ratchet & Clank: Rift Apart), Naughty Dog (Uncharted, The Last of Us), Guerrilla Games (Killzone i  Horizon serijal) i Firesprite (The Playroom VR, Horizon Call of the Mountain), a Sonyjev London Studio (This is Football, SingStar) se u potpunosti zatvara. Osim gore navedenih studija, nekoliko igara je također otkazano. Spominje se nova Twisted Metal igra, na kojoj je radio Sonyjev Firesprite studio i fantasy co-op igra koju je razvijao London Studio. Još neke neimenovane igre je dočekala slična sudbina.

Iz Sonyja su priznali kako je ovo teška stvar za tvrtku i trenutno traže promjenu u načinu poslovanja, što uključuje dostavljanje održivih live service igara koje bi se trebale proširiti na druge platforme, poput mobilnih uređaja i PC-jeva.

 

Piše: Marijan Živković


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular