PočetnaOstaloPress ReleaseAOC svoju elegantnu V5 seriju proširio USB-C monitorima s ugrađenom web...

AOC svoju elegantnu V5 seriju proširio USB-C monitorima s ugrađenom web kamerom


Zagreb, 19. kolovoza 2022. – Stručnjak za monitore AOC predstavlja tri nova multifunkcionalna monitora iz svoje hvaljene V5 serije. Novi modeli namijenjeni su korisnicima home officea i studentima.  Modeli dolaze u tri veličine (24″/60,4 cm 24V5CW, 27″/68,6 cm Q27V5CW i 34″/86,4 cm ultraširoki CU34V5CW), a opremljeni su i ugrađenom web kamerom od 2 MP te Windows Hello podrškom za jednostavnu prijavu i povećanu sigurnost, ispunjavajući tako sve zahtjeve video poziva i konferencija. V5 modeli tanki su trostrani monitori s multifunkcionalnom USB-C vezom, nudeći isporuku snage od 65 W za punjenje i napajanje prijenosnih računala ili tableta s jednim kabelom uz prijenos signala zaslona.

AOC V5 serija s web kamerom – instantna prijava, povećana sigurnost i multifunkcionalnost za svaki home office

AOC 24V5CW
AOC 24V5CW

Suvremeni dizajn

Za razliku od glomaznih i nepraktičnih monitora, dizajn V5 serije jamči praktičan i suvremen izgled modernih home officea. Monitori imaju trostrani dizajn bez obruba s uskim izbočenjem na donjem rubu, tanku bazu (12,1 mm) i ergonomsko postolje podesivo po visini, čime se nipošto ne ugrožava elegantan dizajn interijera.

 

Multifunkcionalnost na više razina

Novi V5CW modeli ističu se od ostatka V5 serije po svojoj ugrađenoj web kameri od 2 MP i Windows Hello podrškom. Naravno, web kamera postala je ključna u današnjem poslovnom i obrazovnom svijetu, bilo da je riječ o video konferencijama ili virtualnoj nastavi. V5CW elegantno odgovara na ovaj zahtjev te nudi čak i više od onoga što se može očekivati od jednostavne web kamere. Zahvaljujući Windows Hello tehnologiji prepoznavanja lica, Windows korisnici mogu se prijaviti na svoje video sastanke jednostavno gledajući u web kameru i to bez unosa lozinke, poboljšavajući pritom sigurnost sustava. Za više informacija o mogućnostima koje nudi ugrađena web kamera kliknite ovdje.

Ne samo da su web kamere danas svojevrsni imperativ, već su i fleksibilan rad i obrazovanje postali sveprisutni. Sve je češće na poslu ili fakultetu dio tjedna raditi ili učiti od kuće. Ugrađeni 4-portni USB 3.2 hub i USB-C povezivost V5 serije omogućuju besprijekoran prijelaz u home office i to samo s jednim jednostavnim potezom – povezivanjem prijenosnog računala s jednim USB-C kabelom. Prijenosno računalo može se puniti (do 65 W), dok se zaslon može proširiti ili zrcaliti na monitor, a prijenosno računalo istovremeno može pristupiti uređajima na USB čvorištu monitora. Uz V5 seriju i multifunkcionalnu USB-C vezu, urednu radnu površinu veoma je lako postići.

AOC CU34V5CW
AOC CU34V5CW

Bogati vizuali od 24 do 34 inča

Ultraširoki 34-inčni CU34V5CW nudi najveće “platno” zahvaljujući svojoj zakrivljenoj VA ploči te zakrivljenosti od 1500R koja poboljšava vidljivost prema rubovima te povećava “uranjanje” u gaming i filmove. Oštra i detaljna UWQHD rezolucija (3440×1440 piksela) iskorištava većinu vodoravnog prostora, omogućujući prikazivanje čak tri do četiri prozora istovremeno.

CU34V5CW izvrstan je multifunkcionalni monitor za posao i gaming. Nudi bolji multitasking na poslu u usporedbi s 16:9 modelima prikazujući više aplikacija odjednom, ali dolazi do izražaja i kada je u pitanju zabava. S dubokim i bogatim omjerom kontrasta od 3000:1 i kinematografskim omjerom 21:9, gledanje filmova na ovom modelu pravi je užitak, a njegova stopa osvježavanja od 100 Hz, podrška za AMD FreeSync i nisko vrijeme odziva (1 ms MPRT, 4 ms GtG) pokazuju da je vrlo prikladan i za gaming. CU34V5CW također podržava i Picture-in-Picture (PiP) i Picture-by-Picture (PbP) načine rada.

AOC Q27V5CW
AOC Q27V5CW

Model od 27 inča, Q27V5CW ima IPS panel s QHD (2560×1440) rezolucijom, nudeći idealnu gustoću piksela za ovu veličinu. Brzina osvježavanja od 75 Hz predstavlja poboljšanje u jasnoći pokreta u usporedbi s uobičajenim modelima od 60 Hz, dok zahvaljujući IPS tehnologiji, široki kutovi gledanja (178°/178°) i točnost boja (126% sRGB, 105% AdobeRGB, 98% DCI-P3) nisu ugroženi.

Za kompaktne radne stolove, manji 24-inčni 24V5CW predstavlja bolje rješenje. Nudeći sve funkcionalnosti svoje veće “braće”, u manjoj veličini od 24 inča, 24V5CW ima živopisan IPS panel s bogatim i točnim bojama, FHD (1920×1080) rezoluciju kao i brzinu osvježavanja od 75 Hz. Također, budući da je cjenovno najpristupačniji u skupini, 24V5CW nudi sjajnu i zdraviju alternativu zaslona od prijenosnih računala, a odlična je ideja i za poklon prijateljima ili obitelji!

Kako bi se mogli prilagoditi potrebama svakog korisnika, ergonomski stalci podesivi po visini u sva tri modela nude podešavanje nagiba, zakretanja, kao i orijentaciju zakretanja (90° okomito) za modele od 24 i 27 inča. Također, opcija VESA nosača u sva tri modela nudi još veću multifunkcionalnost, posebno kada se koriste multi-monitor postavke. Sva tri modela opremljena su i USB 3.2 hubom s 4 priključka, nudeći veliku brzinu povezanim uređajima poput USB pogona ili pak služeći kao priključci za povezivanje drugih perifernih uređaja poput tipkovnice i miša. Opremljeni s dva zvučnika od 5W, novi modeli V5 serije postaju glavno i nezaobilazno sredstvo za video konferencije, čim se izvade iz kutija.

Više informacija o novim modelima V5 serije pronađite ovdje.

AOC 24V5CW, Q27V5CW i CU34V5CW dostupni su od kolovoza 2022. po preporučenim maloprodajnim cijenama:

  • 24V5CW: 2.409,00 kn
  • Q27V5CW: 3.239,00 kn
  • CU34V5CW: 4.609,00 kn

RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular