PočetnaOstaloPoslovne vijestiIzvršni direktor Nvidije je stava da bi nedostatak čipova mogao potrajati do...

Izvršni direktor Nvidije je stava da bi nedostatak čipova mogao potrajati do 2022


Svi smo svjedoci krize koja vlada na tržištu grafičkih kartica. Nedostupnost čipova je problem koji traje duži broj mjeseci, a kada se na to doda groznica kriptovaluta, problemima se onda ne nazire kraj. Takvog je stava i izvršni direktor Nvidije, Jensen Huang.

Jensen Huang
Jensen Huang

U intervjuu za Yahoo Finance Live, Jensen Huang se osvrnuo na krizu na tržištu grafičkih kartica i rekao sljedeće: “Mislim da će sljedeće godine potražnja daleko nadmašiti ponudu. Nemamo nikakve čarobne metke u navigaciji opskrbnim lancem.”

Huang je dodao da je njegova tvrtka u prilično dobrom stanju, zahvaljujući suradnji s više dobavljača: “Imamo podršku naših dobavljača. Sretni smo što imamo više izvora i što je naš opskrbni lanac raznolik, a naša tvrtka prilično velika tako da imamo podršku velikog ekosustava oko sebe.”

Novi izvršni direktor Intela, Pat Gelsinger
Novi izvršni direktor Intela, Pat Gelsinger

Jensen Huang nije sam u razmišljanju kada je u pitanju kriza na tržištu grafičkih kartica. Sličnog je stava i izvršni direktor Intela Pat Gelsinger, koji je prošlog mjeseca za Yahoo Finance Live izjavio da kompanija očekuje da će kriza s opskrbom čipovima trajati do 2023. godine. Sony i Nintendo će također smanjiti proizvodnju svojih konzola (Sony će proizvesti milijun PlayStation 5 konzola manje, dok Nintendo čak 6 milijuna).

Piše: Marijan Živković


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular