PočetnaKriptovaluteBitcoin nastavlja rast, dosežući vrijednost od 33.735 USD

Bitcoin nastavlja rast, dosežući vrijednost od 33.735 USD


Samo nekoliko tjedana nakon što je srušio svoju dugogodišnju težnju da dosegne vrijednost od 20 000 dolara, Bitcoin je nezaustavljivo i nastavio tim putem rasta. Prema navodima CoinDeska, kriptovaluta je u subotu prešla 33.000 dolara prije nego što je tijekom dana lagano pala.

Nove vrijednosti Bitcoina predstavljaju najvišu vrijednost za valutu od njezinog postojanja, zadivljujući preokret s obzirom na to gdje je bio prije gotovo godinu dana. U ožujku je Bitcoin u dva dana izgubio 50% vrijednosti, spustivši se na vrijednost ispod 4.000 američkih dolara, što odražava nestabilnost na Wall Streetu tijekom ranih dana pandemije.

Unatoč tome, vodeća svjetska kriptovaluta zaključila je godinu s povećanjem od više od 300%, po CoinDesku. U vrijeme objavljivanja ovog teksta povećao se za 10,62% u posljednja 24 sata i imao je tržišnu kapitalizaciju od 605 milijardi dolara. Bez obzira na to, ovo nije namijenjeno poticanju prodaje ili kupnje Bitcoina. (S obzirom da smo trenutno u globalnoj zdravstvenoj krizi, nemojte koristiti svoju teško stečenu ušteđevinu za kupnju Bitcoina).

Kriptovaluta je izrazito ćudljiva i posljednjih godina donosi toliko uzbuđenja koliko i očajanja. Evo jedan primjer koji ide u prilog tome: godine 2017., zadnji put kada je Bitcoin dobio vrijednost od blizu 20 000 američkih dolara, sljedeće je godine izgubio više od 80% vrijednosti.

Bitcoin je nesumnjivo profitirao i zbog nekih regulatornih pravila, poput donošenja rješenja za procjenu rizika kriptovaluta FICO za banke, kao i od nekih institucionalnih ulaganja i podrške za ovu kriptovalutu. Tako je u studenom prošle godine, Guggenheim Fund for Macro Opportunities najavio da bi mogao uložiti do 10% svoje neto vrijednosti imovine u Bitcoin.

PayPal je također Bitcoin-u i drugim valutama pružio ruku podrške, prošle godine, kada je objavio da će prihvatiti kriptovalute za internetska plaćanja, a također omogućiti svojim korisnicima kupnju, prodaju i držanje kriptovaluta.

Drugi snažni igrači koji ulažu, poput Rick Riedera, glavnog direktora za ulaganja u globalni fiksni dohodak u BlackRocku, najvećem svjetskom upravitelju imovinom, rekli su da je Bitcoin “ovdje da ostane” i da ima potencijal zamijeniti zlato.

Piše: Z.K.


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular