PočetnaHardverKomponenteASRock lansirao X570 PG Velocita! Matična ploča za AMD Ryzen 5000 procesore

ASRock lansirao X570 PG Velocita! Matična ploča za AMD Ryzen 5000 procesore


Kako AMD i službeno lansira svoje Ryzen CPU-ove serije 5000 bazirane na Zen 3 arhitekturi, tako i ASRock grabi priliku da pokaže svoju novu X570 matičnu ploču za najnoviju AMD Ryzen seriju procesora. Ploča je dobila ime ASRock X570 PG Velocita!

ASRock X570 PG Velocita

Velocita slijedi prilično standardni ATX raspored, u središtu je AM4 socket namjenjen novim Ryzen 5000 procesorima, potpomugnut sa četiri DDR4 memorijska utora s podrškom za DDR4 5000. U donjoj polovici ploče, pronaći ćete dva PCI-Express 4.0 x16 utora koji će raditi u 8x ako su obje zauzete ili punih 16 traka ako se koristi samo gornji utor. Budući da je ploča fokusirana na brzinu, ASRock je ploču opremio raskošnim 14-faznim VRM krugom za napajanje CPU-a, tvrdeći da imate i “ogromne mogućnosti overclockinga”.

Čipset ploče hladi hladnjak zajedno s malim ventilatorom koji može okretati do 6500 o/min, a VRM ima veliki hladnjak koji se proteže oko CPU socketa.

Za pohranu, ASRock je ploču opremio s dva PCIe 4.0 M.2 utora (od kojih je jedan ožičen kroz čipset) za NVMe SSD-ove, zajedno s ukupno osam SATA priključaka.

U skladu s imenom ploče koji aludira na brzinu, ASRock se također odlučio za ‘Killer DoubleShot Pro’ ethernet, koji kombinira WiFi 6 mogućnosti kroz kontroler Killer AX1650 s 2,5 Gbe Ethernetom pomoću kontrolera Killer E3100.

Naravno, ovu matičnu ploču ne morate koristiti samo s AMD CPU-om serije 5000. Još uvijek nije jasno kakva će biti dostupnost Zen 3 čipova, pa će u međuvremenu AMD Ryzen CPU serije 3000 raditi sasvim dobro na ovoj ploči s opcijama za buduću nadogradnju.

 

Piše: Z.K.


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular