PočetnaInternetKorisne aplikacije Googleov novi “Safe Folder” čuva vaše podatke

[Android] Googleov novi “Safe Folder” čuva vaše podatke


Google je odlučio dati korisnicima koji koriste “Filesaplikaciju novi sigurnosni feature koji se zove “Safe Folder”. Kao što samo ime kaže, radi se o sigurnom folderu koji će biti dodatno osiguran i konstantno zaključan. Ono što Google želi s ovim folderom napraviti je – čak i da vam netko ukrade mobitel i otključa ga, neće moći doći do podataka unutar spomenutog foldera. Što znači da je to folder u kojem možete držati privatne stvari koje su vam važne – bile one poslovne ili privatne – bez straha za njih.

Safe Folder

S novim sigurnim folderom, odnosno po hrvatski – sigurnom mapom – možete kreirati četveroznamenkasti PIN s kojim ćete kriptirati folder. Onog trenutka kada izađete iz njega, on će se zaključati, a u njega možete pohranjivati dokumente, slike, videe i audio datoteke. To je ujedno onda i jedino mjesto gdje možete vidjeti sadržaj spremljenih datoteka. Ako imate unutra spremljene slike, te slike možete pogledati samo unutar tog foldera. Ne može neka druga aplikacija koja upravlja slikama pristupiti tim slikama. Ista stvar je i s drugim tipovima datoteka.

Kao što smo rekli, ako izađete iz tog foldera i pokušate mu ponovno pristupiti, opet ćete morati upisati PIN. To je odličan feature za sve one koji gube često telefon ili imaju na telefonu povjerljive/privatne stvari koje ne želite da drugi vide. To može biti korisno i onima koji žele sakriti nešto od prijatelja, a ponekad daju prijateljima telefon na korištenje ili želite zaštititi određene podatke od djece koja igraju igrice na vašem telefonu.

Čak i ako ne spadate u gore navedeni opis, uvijek je korisno imati ovakvu zaštitu i dodani sloj zaštite.

Kako probati novi Safe Folder?

Googleov Safe Folder možete probati već danas ako imate Files aplikaciju. Samo budite sigurni da imate zadnju dostupnu verziju s Google Playa.

Jednom kada ju ažurirate, pokrenite je. Zatim tapnite na Browse, pa odite u Collections, te tapnite na Safe Folder. Dodajte PIN, tapnite Next, pa zatim još jednom unesite PIN i to je to. Nakon toga u ovaj folder dodajte datoteke koje želite zaštititi.

 

Piše: B.P.


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular