PočetnaMobyPametni telefoniSamsung najavio Galaxy A21 – ''budget'' pametni telefon sa četverostrukom kamerom i...

Samsung najavio Galaxy A21 – ”budget” pametni telefon sa četverostrukom kamerom i novim Exynosom 850


Samsung je prošle godine svijetu predstavio svoju novu Galaxy ”A” seriju pametnih telefona. Radilo se (a i dalje se radi) o pametnim telefonima koji u sebi objedinjuju stariju cjenovno pristupačnu ”J” seriju te seriju koja označava srednji razred Samsungovih pametnih telefona: Galaxy ”A” seriju.

S obzirom na to da se isprobani recept pokazao uspješnim te da je novi koncept Galaxy pametnih telefona i više nego dobro prihvaćen, Samsung je, kao što je to uobičajeno, odlučio nastaviti raditi ono što im ide.

Ove smo godine već mogli isprobati i uživati u nekim novim pametnim telefonima iz ”A” klase. Radilo se ponajprije o Samsung Galaxyju A51 i A71, o dvama uređajima koji su ponovno suvereno zasjeli na prijestolje pametnih telefona srednjeg razreda. No to nije sve.

Samsung tu ne planira stati. Osim ta dva (i još nekih koji nisu dostupni na hrvatskom tržištu), Samsung je odlučio na tržište izbaciti i nasljednika lanjskog Galaxyja A20. O čemu se točno radi, što je ono što nam se svidjelo i što smo sve uspjeli saznati u vezi nadolazećeg Galaxyja A21, pročitajte u nastavku članka.

Samsung Galaxy A21s
Samsung Galaxy A21s

Samsung Galaxy A21 donijet će mnoga poboljšanja u odnosu na prošlo godinu

Budući da će Galaxy A21 biti poboljšanje u odnosu na  prošlogodišnji model, to će značiti da će se raditi o uređaju koji će svakako donijeti neke novine koje dosad nismo uspjeli vidjeti. Najviše novosti koje nas očekuju kod A21 modela ogledat će se u segmentu kamera, procesora i baterije (odnosno svega onoga što je najvažnije). Dizajnom se A21 neće previše razlikovati od A20 modela. Štoviše, bit će mu vrlo sličan.

Uređaj će i dalje imati prepoznatljivi ”punch-hole” u kojem će se nalaziti selfie kamera, dok će ispod zaslona, na donjoj strani biti podosta neiskorištenog prostora. No ovdje sva sličnost sa A20 modelom prestaje. Nakon što uređaj okrenemo na poleđinu, vidimo prvu veliku promjenu na koju se odlučio Samsung.

Samsung Galaxy A21s
Samsung Galaxy A21s

Novi modul kamere (A21 imat će četverostruku stražnju kameru) bit će posložen u klasičan ”samsungovski” četverokutni modul, što znači da će i ovdje Samsung posuditi i re-implementirati već ono što smo imali prilike vidjeti da Galaxy S20 modelima.

Glavna kamera bit će ona od 48 MP, dok će ostale biti 8-megapikselna ultra-širokokutna, 2-megapikselna makro i 2-megapikselni senzor dubine. Sve u svemu, apsolutno poboljšanje u segmentu kamera.

Što se prednje strane i zaslona tiče, Galaxy A21 trebao bi imati prostrani, 6.5-inčni PLS TFT zaslon HD+ rezolucije, točnije rezolucije od 1600 x 720. Iako se rezolucijom i kvalitetom zaslona ne može baš ponositi, ne zaboravimo da se ovdje radi o pametnom telefonu niskog razreda i niže cijene. ”Ispod haube” Galaxy A21 imat će novi Samsungov Exynos procesor. Radit će se o procesoru srednjeg razreda, odnosno o Exynosu 850.

Treba reći i to kako će Galaxy A21 imati dosta ”prostranu kameru”. Naime, trebalo bi se raditi o senzoru od 5.000 mAh (nije poznato hoće li podržavati brzo punjenje). Osim toga, uređaj će imati 3.5-milimetarski utor, Bluetooth 5.0 i NFC, a cijena bi mu trebala biti oko 200 eura. Sve u svemu, sprema nam se još jedan cjenovno pristupačan Galaxy telefon, koji bi za 200 eura korisniku trebao dati super-prostranu bateriju, četiri stražnje kamere i prostran zaslon!

Piše: I.H.


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular