Unazad gotovo godinu i pol dana naša radna mjesta i radni odnosi su se promijenili. Što smo novo naučili za to vrijeme? Imamo li nove navike? Jesmo li fleksibilniji i produktivniji? Koji uređaji su nam najvažniji za rad na daljinu? Većina zaposlenika se po prvi puta susrelo s radom na daljinu. Uredi su se preselili u kuće, kafiće, parkove ili plaže. Mnogi dnevni boravci, blagovaonice, terase pa čak i dječje sobe pretvoreni su u improvizirane urede. Dio zaposlenika i danas radi na daljinu, no neki su se vratili na svoja radna mjesta. Možda je najbolje rješenje kombinirani rad, dio tjedna u uredu, a ostatak rad od kuće. No, nemaju svi pri radu na daljinu jednake uvjete. Huawei je proveo zanimljivo istraživanje o radnim navikama, ali i koliko je važna uloga tehnološke opreme u svakodnevnom radu na daljinu.

Huawei MatePad 11

Kombiniranje rada od doma i s radnog mjesta

Rezultati istraživanja u kojem je sudjelovalo 63% muškaraca i 37% žena govore da se trećina Hrvata još nije vratila na svoje radno mjesto. Njih 20% kaže kako im najviše odgovara kombinacija rada –  na daljinu i s radnog mjesta. Najzastupljenija skupina ispitanika je od 26 – 35 godina, tzv. milenijalci kojima pri radu na daljinu najviše odgovara ušteda vremena jer ne gube nepotrebno vrijeme za putovanje na posao (78%). Napominju i da im je bitno fleksibilno upravljanje privatnim vremenom (51%) kao i to što se ne moraju posebno spremati i odjenuti za posao (54%). Ostale pogodnosti koje su istaknuli je uzimanje pauze kada to njima odgovara (29%)  te nedostatak dodatnih troškova za hranu i piće (24%).

Svaki četvrti Hrvat voli birati mjesto i vrijeme rada, a čak preko 90% najviše voli raditi od kuće, iako će se neki Hrvati rado odlučiti i na vikendicu ili omiljeni kafić.

Svaki peti ispitanik ističe važnost fleksibilnosti pri radu na daljinu, a čak 60% anketiranih tvrdi da su produktivniji kada nisu u svom klasičnom radnom okruženju.

 

MatePad 11

Tablet – najbolji uređaj za rad

Kako se trećina Hrvata i dalje nije potpuno vratila na svoje radno mjesto porasla je i potražnja informatičke opreme. U istraživanju je najviše istaknut tablet (23%) kao dodatni uređaj koji bi unaprijedio i poboljšao produktivnost rada na daljinu, a od ostalih prijenosnih uređaja ispitanici su naveli prijenosno računalo (10%), monitor (14%), bežične slušalice (14%). Zanimljiva je informacija da gotovo 40% Hrvata koji su sudjelovali u istraživanju posjeduje sve navedene uređaje za rad na daljinu što nam govori kako su prijenosni uređaji itekako neophodni za kvalitetno obavljanje radnih zadataka. Upravo je prenosivost uređaja prilikom fleksibilnog rada na daljinu jako bitna Hrvatima, što je istaknulo čak 80% ispitanika.

Dugotrajna baterija (76%), kvaliteta zaslona (47%), brzina punjenja (42%), brzina interneta (63%) kao i težina uređaja (28%) krase MatePad 11 tablet, a upravo su to top 5 bitnih karakteristika prijenosnih uređaja koje su ispitanici istaknuli. Važna im je i kvaliteta kućišta, bluetooth povezivanje i audio zvuk.

Kada govorimo o vrhunskom prijenosnom uređaju za rad na daljinu, MatePad 11 tabletu, čak preko 60% Hrvata smatra M-pencil olovku i magnetnu tipkovnicu odličnom inovacijom. Svaki peti Hrvat je spreman izdvojiti do 4.000,00 kuna za prijenosni uređaj koji mu olakšava rad na daljinu, a u tu kategoriju cijena spada i novi Huawei MatePad 11 tablet s preporučenom maloprodajnom cijenom od 3.549,00 kn.

 

Tehnologija prati trendove radnih navika

Promjenom rada i uvjeta na tržištu i stvaranje drugačijih radnih, ali i životnih navika govori kako sve više ljudi radi na daljinu. Ovakav način rada moguć je prije svega radi tehnološkog razvoja. U današnje vrijeme informatizacija i digitalizacija omogućuje nam da većinu uredskih zadataka jednako i kvalitetno izvršavamo od kuće bez potrebe za fizičkim odlaskom na svoje radno mjesto. Sva potrebna tehnološka oprema za rad se može svesti na prijenosni uređaj i povezivost s internetom.

Isto nam je i potvrdila Katarina Baban, glumica i modna dizajnerica koja već pet godina uspješno balansira između dva umjetnička poziva: „S dva posla se naučiš da posao ponekad moraš odraditi na različitim mjestima, okolnostima – od stana, kafića, ulice pa do auta. Mislim da nema tog mjesta gdje nisam obavljala neki poziv, slala mail, poruke, odradila online sastanak i slično. Da nemam MatePad 11 tablet teško da bih to uspjela. Nema više izgovora da se nešto ne može odraditi ili poslati.“

Upravo Huawei nudi uređaje koji omogućuju fleksibilno i jednostavno odrađivanje svih radnih, ali i privatnih obaveza i kojim ćete lako spojiti ugodno s korisnim. Vrijeme za posao provedite uz MatePad 11 tablet gdje se svaki uredski zadatak izvrši efikasno, zabavno i brzo.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here