Prema posljednjim istraživanjima koliko su ranjivi i sigurni klasični e-mailovi, istraživači su došli do zaključka da je samo elektronska pošta s običnim tekstom sigurna, i da bi se zapravo svi trebali vratiti na nju.

Dok je web pošta pogodna za oglašavače (i omogućuje stvaranje atraktivne elektronske pošte sa lijepim slikama i sa lijepim fontovima), takva elektronska pošta nosi sa sobom i nepotrebnu i ozbiljnu opasnost, na koju se najlakše ubacuju nepoželjne skripte i ostale vrste virusa.

Prema ovim istraživanjima vraćanje elelktronske pošte na njezin početak u obliku običnog teksta, može se činiti radikalnim, ali svakako pruža radikalno bolju sigurnost.

“Organizacije i tvrtke koje koriste elektronsku poštu za vlastite promocije i obavijesti bi trebale osigurati da se onemogući korištenje HTML-a u elektronskim porukama. Sve bi trebalo biti u formatu običnog teksta, čime će se smanjiti vjerojatnost da se potencijalno opasne skripte ili linkovi šalju u sklopu elektronske pošte. Također će smanjiti i vjerojatnost da korisnik klikne neki link bez razmišljanja o tome.


S običnim tekstom, korisnik bi morao proći kroz postupak ručnog upisivanja linka ili kopiranja linka, a ovaj dodatni korak omogućit će korisniku dodatnu priliku za razmišljanje i analizu prije nego što klikne sumnjivi link. ”

Piše: D.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here