Revolucija komunikacije mobilnih uređaja i interneta donijela je jednu negativnu posljedicu, a to je spam. Neželjene poruke, komercijalni mailovi, tekstovi i druge stvari koje zatrpavaju vaš inbox, a i pojavljuju se na zaslonu vašeg uređaja i blokiraju vam neometano pretraživanje čim dodirnete ekran. Srećom, postoje aplikacije koje mogu blokirati spam i oglase. Našli smo top 5 alata za Android i iOS koji će vam pomoći da ugodno surfate internetom.

1. SpamDrain

SpamDrain

SpamDrain je mobilna aplikacija koja vas štiti od spama, a u isto vrijeme vam nudi direktan pristup vašem SpamDrain računu putem vašeg uređaja. SpamDrain također automatski prati vaše mail računa i svaki dolazeći spam briše i sprema ih na svoj servis, tako ta spam poruka nikada neće doći do vašeg uređaja. Imate i probni rok od 14 dana, a ako vam se aplikacija svidi morat ćete platiti oko 85kn godišnje za osnovni račun ili 170kn godišnje za napredni račun.

2. SpamBlocker

SpamBlocker


SpamBlocker je iOS aplikacija koja radi kao spam blocker za sve vaše račune. Unesete mail adresu i lozinku i izravno kroz aplikaciju možete odabrati mailove i označiti ih kao SPAM ili HAM (stvari koje želite). Kako sortirate mailove aplikacija i sama uči kako otkriti spam mailove bolje i sama vam ih počinje razvrstavati.

3. Weblock

Weblock

Weblock je još jedan alat za rješavanja neželjenih spam poruka. Koštat će vas samo oko 2kn, a koristi se vrlo lako i brzo. Možete sami odabrati prema kojim pravilima će se blokirati mailovi. Jedina negativna strana je što blokiranje oglasa na stranici radi samo preko WiFi mreže.

4. AdBlock za iOS

AdBlock for iOS

AdBlock za iOS je preglednik s ugrađenim sistem blokiranja oglasa koji blokira sve video oglase, popup oglase, bannere i slične stvari. Besplatna verzija vam traje 30 dana, a nakon toga možete nadograditi aplikaciju na pro verziju. Pro verzija vam naravno otključava još neke dodatne značajke.

5. AdAway

AdAway

Još jedan spam blocker kojega možete dobiti u Google Play trgovini. AdWay je besplatan blocker koji blokira sve oglase i olakšava vam korištenje preglednika.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here