Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije nakon ponuđenih e-aplikacija, od danas svim svojim korisnicima nudi m-Prenosivost aplikaciju za pametne telefone (dostupno za iOS i Android uređaje). m-Prenosivost pruža jednostavan i brz upit u bazu prenesenih brojeva, donoseći korisniku informaciju o mreži u kojoj se traženi broj nalazi kao i  informacije o njegovom statusu.

Korisnici stoga više ne trebaju pretraživati baze svakog pojedinog operatora, već na jednom mjestu imaju mogućnost informiranja o broju – odnosno o mreži u kojoj se broj nalazi. Uvidom u navedene informacije, korisnici također izbjegavaju neočekivane troškove poziva, a pretraživati se mogu telefonski brojevi iz mreže pokretnih ili nepokretnih komunikacija.

Podsjećamo, korisnici mogu odabrati za sebe operatora sukladno svojim potrebama i navikama te mogu promijeniti operatora odnosno prijeći u mrežu drugoga, uz zadržavanje dotadašnjeg broja. Aplikacija m-Prenosivost doprinosi postupku odabira i promjene operatora jednostavnijim i bržim uvidom u  status traženog  broja.

Detaljnije informacije o aplikaciji mogu se pronaći na internetskim stranicama HAKOM-a.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here