Ako vaša tvrtka koristi Google-ove online usluge za vođenje poslovanja, onda vjerojatno već znate da je Google Apps for Works kolekcija promijenila naziv u G Suite. Sa softverom koji uključuje Docs, Gmail, Calendar, Drive i Hangouts, G Suite je solidna alternativa Microsoft-ovom Office 365.

Kao i Microsoft-ova usluga, G Suite je siguran i skalabilan i čuva sve podatke u oblaku, tako da su dostupni sa bilo kojeg mjesta. Nedavno je G Suite dobio praktične dodatke koji mogu povećati vašu produktivnost. Donosimo brzi pregled.

 

Google G Suite: Action Items

G Suite će učiniti suradnju sa vašim timom lakšom uz dodavanje Action Items. Google-ove aplikacije sada mogu koristiti prirodno prepoznavanje jezika da uoče akcijske stavke, a zatim automatski predlože članove tima koji mogu preuzeti zadatak. Na primjer, ako upišete “Andrea ide na vikend susret,” pop-up prozor će ponuditi da jednim klikom dodijelite tu stavku Andrea.

Google G Suite Action Items


 

U bilo kojem trenutku možete kliknuti na gumb nove akcijske stavke na vrhu G Suite sučelja za ručno zakazivanje zadatka za članove tima.

 

Google G Suite: Obavijesti

Članovi vašeg tima će provesti manje vremena u potrazi za datotekama koje trebaju njihovu pozornost. Nakon što su akcijske stavke dodijeljene, G Suite će upozoriti tu osobu na nekoliko različitih načina.

Google G Suite Obavijesti

Za početak, sustav će poslati obavijest putem e-pošte. Osim toga, pojedinac će vidjeti značku pored dodijeljenih stavki nakon prijave u Docs, Sheets, Slides ili Drive.

 

Google G Suite: Pametni obrasci

Novi G Suite će također učiniti kreiranje pametnih obrazaca jednostavnim. Kada upišete naslov novog obrasca, aplikacija može koristiti Google-ovu posebnu bazu podataka da predvidi pitanje koje pitate i zatim uputi na potencijalne odgovore.

Google G Suite pametni obrasci

Na primjer, ako upišete naslov, “Koji dani su vam na raspolaganju sljedeći tjedan”, obrazac će se automatski popuniti danima u tjednu. Onda tamo možete dodati ili ukloniti stavke pomoću nekoliko klikova.

 

Google G Suite: Glasovne komande

Dobro, glasovne naredbe možda i ne zvuče kao posebno praktičan alat za uređivanje dokumenata. No, Google glasovno tipkanje i dalje predstavlja zanimljiv način da se ubrzaju razni zadaci koji koriste manje tipkanja.

Značajka je uvedena prošle godine, ali sada su dodane nove naredbe, uključujući sposobnost da promijenite boju teksta, umetnete linkove i dodate komentare na marginama dokumenta – sve to koristeći samo sopstveni glas.

 

Google G Suite: Slack integracija

Ovo je pomalo izolirana funkcija, ali ako koristite Slack, poslovno orijentiranu aplikaciju za slanje poruka, kao i za komunikaciju sa radnim timom, ova značajka je za vas.

Slack sada uključuje “+” gumb u svom sučelju koje vam omogućuje da dodate datoteke izravno iz Drive-a u chat prozor, tako da možete lakše surađivati. Možete čak i pokrenuti novu Docs, Sheets ili Slides datoteku izravno iz Slack-a.

Piše: A.P.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here