Xiaomi je fantastičan kineski brend koji posljednjih nekoliko godina radi sjajan posao na svim područjima u koja se njihovo poslovanje uključuje (a toga ima zbilja puno). Iako Xiaomi proizvodi romobile, prijenosna računala i mnoge druge digitalne, ali i ne digitalne spravice – činjenica je da Xiaomi prepoznajemo uglavnom kao brend pametnih telefona.

Upravo na tom području Xiaomi radi najveći napredak i uspio se pozicionirati kao jedan od najboljih kineskih brendova pametnih telefona, konkurirajući tako i najvećim igračima na tržištu – Samsungu, Huaweiju i Appleu. No, da bi Xiaomi bio tu gdje je zaslužni su kvalitetni inženjeri koji svakodnevno razvijaju nove nadogradnje za njihove uređaje, a jedan od sjajnih komada svakako je i nadogradnja za Android poznatija pod imenom MIUI.

Xiaomi je ne tako davno predstavio novu verziju MIUI 10 nadogradnje koje je ubrzo bila puštena na više od 20 različitih uređaja. Prema dostupnim podacima danas je MIUI 10 nalazi na ukupno 40 Xiaomi i Redmi modela uređaja, što je podatak koji treba uzimati s velikom dozom respekta.

MIUI 11

No, odmah nakon što je puštena nova nadogradnja Xiaomi je najavio kako neće stati na tome i započeli su novi ciklus. Ovih su dana najavili kako razvoj MIUI 11 verzije teče dobro i kako su zadovoljni rezultatima koje postižu. Pohvalili su se kako će novi dodatak za Android sustav biti još bolji, kvalitetnije će prepoznavati želje i akcije korisnika, a trebao i pojednostaviti korištenje samih uređaja.

Zanimljiva je informacija da je MIUI nadogradnja sustava na tržištu dostupna već više od 8 godina i radi se zapravo o jednoj od najdugovječnijih nadogradnji za Android sustav. Kroz godine skupili su iskustvo i znanje te danas tu nadogradnju možemo okarakterizirati kao jednu od najboljih koje se nude na tržištu.

Prema nekim podacima MIUI se nalazi na više od 300 milijuna različitih uređaja i time se svakako vrijedi podnositi. Iako za sada nemamo više dostupnih informacija, činjenica je kako bi se novi MIUI 11 mogao pojaviti već sredinom ove godine i to na novim modelima uređaja koji će se pojaviti na tržištu.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here