Najnoviji pregled Windows 10 mogućnosti donio je neke vrlo zanimljive stvari. Možda najbolja i najinteresantnija od njih je mogućnost potpune integracije Linux datoteka u File Explorer, no to nije sve. Microsoft je svoje korisnike čini se, odlučio počastiti sa još ponekom novinom Nova nadogradnja kodnog broja 19603 trebala bi korisnicima donijeti i dugo-očekivane nove kontrole za medijsko upravljanje Windowsima.

Windows 10 će, zahvaljujući novoj nadogradnji (kao što je na Twitteru objavio Albacore, redoviti ”leaker” u vezi vijesti i novosti vezanih uz Microsoftov operacijski sustav) imati nove playback kontrole medija. Te nove kontrole trebale bi se pokazati na alatnoj traci svaki puta kada korisnik namjesti glasnoću, čime će sveukupne kontrole medija sada biti puno jednostavnije za korištenje i praktičnije.

Nadograđene kontrole medija sada više ne izgledaju onako zastarjele kao što je to bio slučaj dosad. Tu se Microsoft baš potrudio i to se mora priznati, budući da nove kontrole izgledaju dosta moderno i baš onako kako bi trebale izgledati i kako su trebale izgledati i prije: u skladu sa dizajnom Windows 10 sučelja. Nove će kontrole pružati i mogućnost sastavljanja popisa pjesama, a da stvari budu još bolje, integrirane su sa aplikacijama i uslugama kao što je Spotify.

Promjene i nadogradnje u vezi ovog segmenta Windowsa 10 nešto je što su korisnici očekivali i za čime čeznu već dugi niz godina. Iako će ova promjena biti nešto što će veliki broj korisnika dočekati s odobravanjem, zasad je ta mogućnost i dalje dobro skrivena, čak i testerima Windowsa 10. Dokad će tako biti, ne zna se, no iz Microsofta govore kako će nova mogućnost biti otkrivena javno kada iz Microsofta budu bili sigurni da sve funkcionira kako treba.

 

Nove strategije u vezi Windowsa 10x?

Nove mogućnosti koje Microsoft polako implementira u Windows 10 navodno nisu izoliran slučaj. Točnije,  sve to mogli bi biti sastavni dio onoga kako Microsoft želi pristupiti Windows 10X. Glasine govore u prilog tomu da bi u bližoj budućnosti, neke mogućnosti sa Windowsa 10X mogle biti implementirane na Windows 10.

Nove kontrole za medijski sadržaj vrlo su slične onome što su neki već ranije primijetili u vezi Windowsa 10X, tako da je u potpunosti moguće da je ovo jedna od mogućnosti koje Microsoft ”širi” preko više svojih platformi i na kojima eksperimentira.

19063 nadogradnja donosi još poneke, vrlo zanimljive mogućnosti. Od njih, možda najzanimljivija je ”What’s New”. Ta mogućnost nalazit će se unutar opcije postavki ili ”Settings”, a služit će prikazivanju korisniku svih novih mogućnosti koje su nedavno izašle za Windows 10. Kada korisnik klikne na ”What’s New”, pokazat će mu se detaljan pregled svih mogućnosti koje su dodane u sustav.

Ovo će pružiti vrlo detaljnu i jasnu evidenciju u vezi svega što je novo, a ako korisnik bude želio saznati više, moći će kliknuti na poveznicu koja će ga onda odvesti na internetske stranice gdje će pisati detaljniji podaci vezani uz određenu novinu koja ga zanima. Kada će točno ove nadogradnje izaći i kada će biti dostupne za Windows 10, zasad se ne zna, no predviđa se da na njih nećemo čekati još dugo.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here