Windows 10 napokon se vizijama čelnika Microsofta kada je pozicija na tržištu operativnih sistema. Dugo je vremena trebalo da korisnici prihvate ovaj novi operacijski sustav i da stare verzije sustava zamijene ovom novom, koja danas prilično dobro radi. Windows 10 dogurao je tako do liderske pozicije na tržištu, a super star za čelnike Microsofta svakako je podatak da i dalje rastu te imaju tendencije postati univerzalni sustav na tržištu koji će zamijeniti sve druge verzije koje se tamo nalaze. Dakako, oni vjerni MacOS-u i Linuxu i dalje će vjerojatno ostati na tim sustavima, no cilj je sve stare verzije Windowsa zamijeniti novom.

Da bi se na što kvalitetniji način približili korisnicima u Microsoftu su odlučili napraviti veliki zaokret u dizajnu te će uskoro predstaviti nove ikonice koje bi trebale zamijeniti postojeći set ikona. Takav odmak već se dogodio s ikonama aplikacije Office 365 koje su poprimile jedan sasvim noi oblik i dizajn, koji je osuvremenjen i prilagođen novim trendovima koji vladaju u području dizajna.

No, promjena tih ikonica bila je tek početak dizajnerske ‘revolucije’ koja slijedi u Microsoftu. Ideja je cjelokupni sustav postojećih ikona zamijeniti novim, za što će dizajnerima trebati neko vrijeme – pa datum službenog predstavljanja tih novih ikona nije poznat. Ono što je poznato jest želja Microsofta da stvori svoju vlastitu bazu ikona koji će biti prepoznatljiv u svijetu i koji će se sviđati krajnjim korisnicima.

Zanimljivo, na internetu se mogu pronaći i neki primjeri novog dizajna ikonica i svakako se može zaključiti kako će to biti prilično velik odmak od trenutnih ikona. Ovim potezom Microsoft želi zaokružiti priču oko stvaranja kvalitetnog operativnog sustava koji će još dugo vremena služiti korisnicima. No, kada će ove ikone ugledati ‘svjetlo dana’ trenutno je teško nagađati jer proces dizajna može biti iznimno dugačak i zahtjevan. U končanici, očekuje nas jedan novi i ljepši Windows sustav prilagođen modernom vremenu i trendovima.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here