U američkom gradu Orlandu početkom tjedna održala se konferencija Microsoft Ignite, koju su organizatori iskoristili za najavu nadolazećeg Officea 2019. Posljednja inačica, Office 2016, na tržištu je tek nešto više od dvije godine, pa ne možemo odoljeti pretpostavki da u Microsoftu već sada nestrpljivo spremaju velike promjene.

Office 2019 izaći će tijekom druge polovice sljedeće godine, objavili su u tvrtki, uz nekoliko skromnih informacija. U stilu svojih prethodnika, softver dolazi s obnovljenim verzijama aplikacija koje koristimo svakodnevno; Word, Excel, Outlook i PowerPoint sve će se predstaviti u novom ruhu.

Sve najpopularnije aplikacije još će se više modernizirati


 

Oglednu verziju novog Office paketa nestrpljivi korisnici mogu očekivati tek u proljetnim mjesecima iduće godine putem Windows Insider programa, a u međuvremenu jednostavno moraju pratiti vijesti i glasine koje će se samo povećavati. Jedna od takvih informacija jest pripremanje nove korisničke i IT sposobnosti onim userima koji nisu spremni za Office 365 cloud, zbog preferiranja klasične usluge.

Korisnici ipak preferiraju originalne aplikacije, pa Office 365 i dalje ostaje sekundaran

Također, Microsoft otkriva da će poboljšati sustav pisanja pomoću stylus olovci, uvesti nove animacije za PowerPoint, kao i grafičke elemente te nove formule za Excel. Najavljeni Office prije svega će biti namijenjen dugogodišnjim korisnicima, jer naglasak se ipak stavlja na klasične programe, umjesto usluge Office 365. Uzbudljivo pratimo razvoj situacije, pa uskoro možete očekivati nove informacije.

Piše: D.S.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here