Microsoft je početkom prošlog tjedna počeo uvoditi Ažuriranje Windowsa 10. za studeni 2019. Kao što znamo, Microsoft obično donosi nova ažuriranja na dva načina: jedan od načina je kada osoba sama aktivno potraži ažuriranje Windowsa kroz Windows Update unutar operativnog sustava i drugim načinom, kada sam operativni sustav forsira novo ažuriranje i vi ne trebate ništa raditi oko toga.

Ovo najnovije ažuriranje radi na prvom principu, gdje sami morate napraviti prvi korak da bi se ažuriranje instaliralo. Dakle Windows 10 (studeni 2019.) ažuriranje možete preuzeti sami na sljedeći način: Postavke> Ažuriranje i sigurnost> Ažuriranje sustava Windows i odaberu Provjeri ažuriranja ili (“Settings > Update & Security > Windows Update and select Check for Updates”).

ažuriranje windows 10

Nakon što preuzmete novo Ažuriranje sustava Windows 10. (studeni 2019.), bit će te u mogućnosti odmah instalirati ažuriranje ili odabrati dan i vrijeme kada vam procedura ove instalacije najbolje odgovara. Windows će ga automatski instalirati kada ne upotrebljavate svoje računalo, tvrdi Microsoft, ili ako sami ne odaberete vrijeme instalacije. Također možete pauzirati ažuriranje do 35 dana, (maksimalno pet puta po sedam dana).

Ako potražite novo ažuriranje kod sebe i ne vidite ga, to bi mogao biti znak da je Microsoft otkrio neke greške, koje bi se mogle dogoditi s novim ažuriranjem i tvrtka trenutno radi na njihovim zakrpama. Microsoft prikazuje nove nadopune novih značajki samo ako se hardverska konfiguracija vašeg računala smatra kompatibilnom.

Za sada je novo ažuriranje za Windows 10. u osnovi izvedivo samo kod korisnika koji to naprave sami, tj. aktivno ga preuzmu i instaliraju. No to će se u nekom trenutku u budućnosti promijeniti. Microsoft je također naglasio da će pokrenuti nova ažuriranja za one uređaje kojima se bliži kraj davanja podrške.

U svakom slučaju, Microsoft je već spomenuo da će ažuriranje za studeni 2019. biti relativno malo, dok se značajnije ažuriranje Windowsa 10 očekuje početkom 2020. Ovo su neke od ključnih značajki novog ažuriranja:

  • Brzo kreiranje događaja na programskoj traci.
  • Bolje upravljanje obavijestima
  • Integriranje sadržaja OneDrive-a na mreži s tradicionalnim indeksiranim rezultatima kod pretraživanju u File Explorer-u.
  • Navigacijski panel u Start izborniku sada se proširuje, kada mišem pređete preko njega, kako biste bolje vidjeli sljedeće opcije navigacije.
  • Upotrijebite svoj glas da biste aktivirali digitalne pomoćnike drugih proizvođača sa zaključanog zaslona

Sljedeće ažuriranje Windowsa donosi mnogo više zanimljivih stvari i svakako će biti uzbudljivije od ovog. Međutim za njega imamo vremena, jer se sljedeće izdanje ažuriranja Windowsa 10, kodnog naziva 20H1, očekuje tek u travnju 2020. godine.

Piše: A.M.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here