Apple je nedavno svojim korisnicima ponudio novi operativni sustav iOS 11. Iako sustav donosi mnoštvo novih mogućnosti, čini se kako dio korisnika ipak nije zadovoljan samim sustavom.

Naime, pojavile su se informacije kako je novi sustav veliki potrošač baterije, što svakako mnogim korisnicima užasno smeta. Prema tvrdnjama, ali i nekim provedenim analizama, novi iOS troši bateriju više nego dvostruko brže od prethodnog sustava, što svakako treba predstavljati problem inženjerima Applea.

Nakon što je novi iOS pušten u javnost, brzo su se pojavile mnoge kritike korisnika koji su instalirali sustav. Ovog puta kritike nisu bile usmjerene u neke dizajnerske ili logičke propuste, već na konzumaciju baterije.

 


IOS 11 test

 

Osobe koje koriste iPhone 7 ili neku od starijih verzija uređaja, primijetile su veliki gubitak na području trajanja baterije. Prema provedenim analizama, trajanje baterije je prije nadogradnje bilo 240 minuta, dok je nakon nadogradnje na iOS 11 smanjeno na 96 minuta.

S obzirom na sve navedeno mnogi korisnici savjetuju da se još uvijek ne prelazi na iOS 11. Uvjereni su kako će se Apple pozabaviti navedenim problemom i kako će u novoj nadogradnji sustava popraviti taj problem. Do tada, mnogi od korisnika vratili su svoje uređaje na početne postavke, kako bi omogućili bezbrižniji rad. Ono što za kraj treba napomenuti, da te probleme nemaju novi uređaji, odnosno svi oni iznad serije iPhone 7.

 

 

 

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here