Ako vam problemi sa Start izbornikom i radnom površinom nisu bili dovoljni, ne brinite, stižu novi problemi s Windowsima 10!

Microsoft je odnedavno prestao pružati podršku svim korisnicima Windows 7 platforme. Nedugo nakon toga, tvrtka je odlučila svim korisnicima ”sedmice” pružiti priliku da svoj Win7 besplatno i bezbolno nadograde na Windows 10. Veliki broj korisnika to još uvijek nije učinio. Ovo je i razumljivo, jer osim što je Windows 7 odlična platforma, koja ima ogroman broj prednosti u odnosu na sve dosadašnje Windows platforme, Windows 10 ne ulijeva baš previše sigurnosti. Štoviše, svakom novom dostupnom nadogradnjom, ta sigurnost sve više i više nestaje.

Beskrajni problemi nadogradnji Windowsa 10 ne prestaju. Zaista je neobično i pomalo smiješno (bilo bi smiješno, da nije tragično) promatrati kako svaka iduća Windows 10 nadogradnja ima nove probleme. Čovjeku dođe da se zapita ”pa dobro, tko to radi u Microsoftu i kako je moguće da Windows 10 ima toliko problema”? Jeste li nedavno imali problem s tražilicom?

Ako niste, dobro, ako jeste, nadam se da vam je taj problem sada riješen. Naime, najnovija nadogradnja donijela je, umjesto dorađenih mogućnosti i rješenja nekih prošlih problema, nove probleme. Točnije, nadogradnja pod nazivom KB4532693 toliko je loša da je zabilježeno kako briše datoteke na nekim računalima. To je najnovija vijest u vezi najnovije Windows 10 nadogradnje.

Prije ove vijesti već je bilo poznato kako KB4532693 nadogradnja pravi probleme korisnicima. Neki su čak prijavljivali ozbiljne probleme, kao što je vraćanje radne površine na ono stanje u kakvom je ona bila nakon instalacije Windowsa. Drugi korisnici prijavljivali su probleme vezane uz greške sa Start izbornicima.

No, problema je sve više i više. Osim problema s radnom površinom i Start tipkom, KB4532693 nadogradnja čak može preimenovati i obrisati podatke i datoteke korisnika. Neki od korisnika pronašli su obrisane podatke, no većina nije. Ako ovo nije dovoljno, spomenimo i problem koji se odnosi na brisanje i preimenovanje korisničkog profila korisnika.

Sve u svemu, radi se o ozbiljnim problemima koji se samo povećavaju umjesto da je obrnuto. Izgleda kako Microsoft nije napravio baš ništa kako bi riješio već postojeće probleme s ovom nadogradnjom. Kada bismo mogli vidjeti neku zakrpu kojom bi se ti problemi mogli riješiti, nije poznato. Štoviše, nije nam poznat ni stav Microsofta, budući da se tvrtka nije službeno izjasnila o najnovijim problemima.

 

Nadogradnja koja je maknuta iz opticaja

Nažalost, ova nadogradnja nije jedina problematična Windows 10 nadogradnja. Ne radi se niti o jedinoj nadogradnji u kojoj postoji problem, a da je izašla u vremenu od dvije ili više godina. Osim nje nadogradnja pod kodnim nazivom KB4524244 također je bila na glasu kao vrlo problematična.

No, nju je Microsoft maknuo iz opticaja, što znači da se ona više neće automatski skidati na računala koja na sebi imaju Windows 10. Nadamo se da će Microsoft u što kraćem vremenskom periodu reagirati i da će sporna nadogradnja biti ili maknuta (kao što je to već bio slučaj s nekim nadogradnjama) ili da će u opticaj biti puštena zakrpa koja će popraviti novonastale probleme. Microsoft, na tebe se čeka!

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here