Microsoft je ponovno zabrljao. Kako i na koji način, nitko ne zna, no i nova nadogradnja Windowsa 10 dolazi sa novim setom problema, koji korisnicima zadaju nove glavobolje.

Korisnici koji su instalirali nadogradnju pod nazivom KB4549951 prijavljuju različite probleme, gdje je jedan gori od drugog. Neki kažu kako je najnovija nadogradnja i najgora dosad. O čemu se točno radi te što učiniti ukoliko se i sami susretnete s ovim problemima, pročitajte u nastavku!

 

KB4549951 – najgora Windows 10 nadogradnja dosad

KB4549951 nadogradnja je nadogradnja koju je Microsoft pustio u korištenje 14. travnja. Radilo se o još jednoj nadogradnji koja je trebala donijeti raznorazne popravke starih problema i tu i tamo neko poboljšanje Windows 10 mogućnosti, no umjesto toga, donijela je samo nove probleme. Da stvar bude kritičnija, izgleda da je najnovija nadogradnja i najgora dosad.

Prema izvještajima korisnika, a i mnogih tehničkih portala, KB4549951 nadogradnja uzrokuje cijeli niz sigurnosnih problema, famozni ”Blue Screen of Death”, dok su neki korisnici čak i prijavili da su im, nakon instalacije nove nadogradnje, datoteke počele misteriozno nestajati sa računala. Prošla nadogradnja dovela je do toga da su datoteke bile maknute u poseban, Windowsov skriveni direktorij, no ovoga puta Microsoft je otišao ”korak dalje”.

 

”Sve datoteke su obrisane. Ova nadogradnja je katastrofa”!

Jedan od korisnika, uz prijavu Microsoftu, napisao je ovo: „Sve datoteke na mome računalu iz direktorija ”Slike” i ”Moji dokumenti” su obrisane. Ova nadogradnja je katastrofa“! Da, osim ”Plavog zaslona smrti”, nova nadogradnja izgleda, uzrokuje i brisanje datoteka iz ovih direktorija.

Razlog zbog kojeg je brisanje bilo čega od strane Windows sustava iz ovih direktorija toliko stresno za korisnike jest taj što se u tim direktorijima nalaze vrlo važne datoteke. Nakon što ih korisnik izgubi, najčešće ne postoji način da ih vrati.

 

Dodatni problemi

Ako brisanje datoteka nije bilo dovoljno, KB4549951 ima još puno toga u rukavu. Već sam ranije u članku spomenuo BSOD problem, no nije problem samo u tome. Uz poznati ”Plavi zaslon”, korisnicima se pojavljuju različite poruke, poput:

  • PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
  • CRITICAL_PROCESS_DIED
  • ACPI_BIOS_ERROR
  • INACCESSIBLE BOOT DEVICE
  • MEMORY_MANAGEMENT
  • DPC_WATCHDOG_VIOLATION
  • sys

 

Kako popraviti ovaj (ili bilo koji drugi) problem uzrokovan KB4549951 nadogradnjom?

Zasad, jedini pouzdani i dobar način kako možete otkloniti bilo koji problem koji postoji na Windowsu 10, a da je uzrokovan KB4549951 nadogradnjom jest deinstalacija nadogradnje. No ono što treba imati na umu prije nego što deinstalirate nadogradnju je ovo: KB4549951 donosi neke važne nadogradnje što se sigurnosti Windowsa 10 tiče.

Možda ste instalirali ovu nadogradnju, no vaše računalo ne prikazuje nikakve probleme. U tom slučaju nemojte je deinstalirati. Ipak, ako ste se susreli s nekim ili sa svim problemima koji su navedeni u članku, to jest ako i vaše računalo prikazuje ”Plavi zaslon smrti” ili ako ste nedavno primijetili da su vam počele nestajati datoteke iz direktorija, deinstalirajte nadogradnju na sljedeći način:

  • Idite pod postavke (označene ikonicom zupčanika unutar Start izbornika), kliknite na ”Nadogradnja i sigurnost” i nakon toga kliknite na ”Windows nadogradnje”.
  • Ondje idite pod ”Pregled Windows nadogradnji”. Kliknite na ”Deinstaliraj nadogradnje” i pronađite KB4549951 nadogradnju te odaberite ”Deinstaliraj”.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here