Dali se sjećate kako vam je brzo radilo računalo kada ste ga prvi puta upalili? A kako vam radi godinu dvije, ili čak nekoliko mjeseci poslije? Srećom, postoje programi koji se skupno zovu TuneUp i koji mogu vratiti originalnu svježinu vašem računalu.
Što je uopće PC TuneUp? To je program dizajniran kako bi popravio sve probleme i greške od kojih računalo pati i dobiva s vremenom tako što popravlja fragmentaciju tvrdog diska, popravlja problematične pojave u Windows registru i briše nepotrebne i duple datoteke. Svi programi koje smo naveli nude sve te mogućnosti, a nekoliko se čak ističe više od drugih zbog nekih jedinstvenih značajki i mogućnosti.
Ova TuneUp kolekcija naravno ne predstavlja sve programe za popravak računala, ali uključuje neke najbolje koje možete pronaći. Neki su besplatni, neki se moraju platiti, ali ne morate se bojati, čak i oni najlošije ocijenjeni će barem malo poboljšati vaše računalo.

360 Amigo System Speedup Pro

360Amigo System Speedup Pro

Cijena: Od 110KN godišnje.

360 Amigo System Speedup Pro može počistiti paučinu na zapuštenom sustavu, ali ipak se ne može natjecati s najvećim rivalima zbog manjka mogućnosti i teške instalacije i uređivanja postavki.


AVG PC Tuneup 2011

AVG PC Tuneup 2011

Cijena: 170KN za jednu licencu

AVG PC Tuneup 2011 je program koji vam nudi fantastično čišćenje sistema u poboljšanje performansi. Ovo je vjerojatno najbolji TuneUp program koji može vratiti sat na vašem istrošenom ljubimcu.

 

Comodo System Utilities

Cijena: BesplatnoComodo System Utilities

Comodo nas nastavlja oduševljavati sjajnim i besplatnim programima. System Utilities je još jedan takav. Besplatan i efektivan program za popravak računala koji je u nekim slučajevima čak i jači od programa koji se plaćaju.

 

Diskeeper 2011 Proffesional

Diskeeper 2011 Professional

Cijena: 300KN

Možda se pitate zašto izdvojiti ovakav novac za TuneUp program kada ima i jeftinijih, pa čak i onih besplatnih? Vjerujte mi, isplati se dati ovaj novac za Diskeeper 2011 Professional. On je opravdao svoju cijenu i nudi vrlo moćno korisničko sučelje s kojim možete popraviti sve probleme koji negativno utječu na rad vašeg sistema, a podržava i neke jedinstvene značajke koje mogu usporiti nastanak problema i trošenje računala.

 

Iolo System Mechacnic 10

Iolo System Mechanic 10

Cijena: 230KN

Sljedeći program na našoj listi već dugo vremena slovi kao jedan od najboljih TuneUp programa koje možete naći. Takvo poštovanje je zaslužio time što System Mechanic kopa vrlo duboko u samu srž vašeg sustava i nudi vam objašnjenja i rješenja za sve najsitnije probleme koji štete radu računala

 

Norton Utilities

Norton Utilities

Cijena: 300KN za tri licence

Norton Utilities je još jedan prilično skup program, ali isto tako program koji većinom opravdava svoju cijenu. Norton Utilities može pružiti vašem računalu novi, drugačiji život. Cijena je možda prevelika zbog nedostatka nekih značajki koje se mogu pronaći kod konkurenata, ali ovaj program će vam garantirano očistiti računalo i pomladiti ga.

 

PC Tools Performance Toolkit 2011

PC Tools Performance Toolkit 2011

Cijena: 230KN

S ovim programom vaše će računalo biti brže i radit će bolje. Cijena programa i nije tako jeftina, no program je kvalitetan i zadovoljit će sve vaše potrebe za boljim radom računala.

 

SlimWare Utilities SlimCleaner

Print

Cijena: Besplatno

O ovom programu ne treba puno trošiti riječi. Besplatan, efektivan i lak za korištenje, SlimCleaner je sjajan program za sve one koji ne žele potrošiti novac za TuneUp programe, a čak je i bolji i nudi više značajki od nekih plaćenih programa.

 

Spamfighter Full-Diskfighter

Spamfighter Full-Diskfighter

Cijena: Od 60KN mjesečno

Ovaj program je dobar, prilično dobar,  obavlja svoj posao vrlo dobro i ubrzat će vaše računalo pa je zato zaslužio svoje mjesto na našoj listi. Ipak, morat ćete se dobro iskeširati za Spamfightera i, da budemo iskreni, ne možemo reći da opravdava tu paprenu cijenu. Ima drugih programa koji za manju cijenu ili čak za besplatno mogu popraviti vaše računalo da radi kao novo.

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here