Microsoft je nakon nekoliko tjedana od predstavljanja Windowsa 10 odlučio pustiti prvu zakrpu za navedeni sustav koji je još u dubokoj beta fazi. Windows 10 dostupan je za skidanje korisnicima koji su postali dio Microsoftovog testnog tima, a takvih je prema nedavnim podacima Microsofta već više od milijun. Iskustvo korištenja Windowsa pridonijelo je već prvim rezultatima i uočenim problemima pa je Microsoft za sve korisnike ovog novog sustava pripremio prvu zakrpu.

Najviše problema korisnici su do sada imali s WiFi modulom, tj. korisnici smatraju da je to sučelje previše komplicirano. Nadalje, primjedbe su upućene i na novi-stari Start gumb gdje ne funkcionira dobro funkcija uspavljivanja i buđenja računala. Oni koji su odlučili isprobati Internet Explorer shvatili su da taj web browser ima nekoliko bugova koji sputavaju korisnika u normalnom radu i potencijalna su opasnost od zlonamjernika. Dakle, ovo su ključni problemi koji su se pojavili kod novog Windows 10 sistema i na te su se ‘greške’ korisnici najviše žalili do sada. Vrlo vjerojatno je prva zakrpa usmjerena baš na ta kritična područja.

Suradnjom s korisnicima Microsoft nastoji izgraditi bolji i napredniji sustav koji će biti pozitivno ocijenjen od svekolike javnosti. Posljednji pokušaji stvaranja super operacijskog sistema nisu protekli u dobroj atmosferi, pa bi uključivanjem korisnika u razvoj i nadogradnju samog sustava stvari mogle poći u dobrom smjeru. Uglavnom, ako koristite Windows 10 u prilici ste preuzeti zakrpu sa interneta, ako vaš novi sustav to već nije učinio sam.


Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here