Windows 10 sve je popularniji operativni sustav na tržištu, a razlog tome svakako počiva i u činjenici da se za taj sustav redovito puštaju nove nadogradnje, koje popravljaju postojeće probleme. No, dok bi nadogradnje trebale popraviti postojeće probleme, zna se ponekad desiti i da oštete ono što je prije bilo dobro.

Dogodilo se to ovih dana kod puštanja nove nadogradnje za Windows 10, nakon čega se dio korisnika požalio kako su im izbrisani podaci, odnosno došlo je do određenog gubitka informacija koje su pohranjene na računalu. Ubrzo je Microsoft shvatio da ima problem pa su ekspresno povukli tu nadogradnju iz opticaja, a sada pripremaju i testiraju novu koje bi trebala ubrzo biti puštena u javnost.

Prema podacima koji su dospjeli u javnost, problem se javio kod korisnika Windows 10 sistema koji su imali omogućenu opciju Known Folder Redirection, koja preusmjerava mape kao što su desktop, dokumenti, slike na zadanu lokaciju. Kod tih je korisnika nakon nove nadogradnje došlo do brisanja određenih podataka. No, iz Microsofta su izvijestili kako se radi o jako malom broju korisnika.

Ipak, problem nije zanemariv jer nitko ne želi da mu se podaci tek tako obrišu s računala. Microsoft je odmah pokrenu istraživanje tog problema, kako bi u što kraćem roku iznjedrili rješenje. U tome su ubrzo i uspjeli jer nova se nadogradnja već testira kod dijela korisnika koji su uključeni u program testiranja novosti. Kada jednom nova nadogradnja prođe kroz ruke testera, moći će biti plasirana i u javnost.

Brza reakcija Microsofta na nastale probleme svakako je pohvalna stvar, no ono što zabrinjava jest broj problema koji se javlja kod novih nadogradnji, zbog čega se one odgađaju. Nadamo se kako će Microsoft otkloniti sve probleme koji su nastali jer samo tako imaju izvrsne temelje za daljnji rast udjela Windows 10 sustava na tržištu. Pozitivni poslovni pomaci Windowsa 10 već su sada prilično vidljiv, a novim zakrpama sve bi trebalo biti još znatno ubrzano.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here