Mnogi se slažu kako je nova generacija AMD procesora konačno na tragu da ozbiljno zaprijeti najvećem igraču na tržištu – Intelu. Novi AMD Ryzen procesori prema svim su karakteristikama slični Intelovoj Kaby Lake generaciji, pa bi tako nakon dugo godina kaskanja za Intelom, AMD napokon mogao zaprijetiti na tržištu.

Ako situaciju sagledamo s gledišta samih korisnika, jasno je kako oni mogu biti super zadovoljni. Sada će na tržištu imati dva iznimno slična procesora dvoje ljutitih rivala, pa će vjerojatno i sama cijena procesora nešto pasti.

No, korisnici ne mogu biti zadovoljni onime što je napravio Microsoft kada su u pitanju ove dvije generacije procesora. Bez obzira na činjenicu što je Windows 7 još uvijek daleko najpopularniji Windows, Microsoft je odlučio kako neće pružati podršku za navedeni sustav na dotičnim procesorima.

Dakle, za korisnike to znači da neće biti u mogućnosti instalirati Windows 7 operativni sistem na ove dvije generacije novih procesora.


Problem za korisnike će nastati kada će pokušati preuzeti paket sigurnosnih nadogradnji za sistem. To jednostavno neće biti moguće učiniti, jer je Microsoft to ukinuo. Ukoliko biste željeli preseliti na nove procesore i istovremeno ostati lojalni Windowsu 7, to jednostavno neće biti moguće. Tako da pazite s odabirom sljedećeg procesora i operativnog sistema.

Piše D.Ž.

2 Komentari

  1. A i XP još radi bez njihove nadogradnje ,a i 8 i 10 su odlične dok se ne nadograđuju.Koga oni zavitlavaju ???

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here