Nekada se zapitamo može li Microsoft izbaciti ažuriranje koje neće izazvati još više problema? Čini se da je u posljednje vrijeme probleme nemoguće izbjeći i ovaj puta su usko povezani s Alt+Tab prečacem.

Alt+Tab je pouzdan je prijatelj mnogim gamerima na računalu i jedan je od najkorisnijih prečaca za Windows 10. Međutim, čini se da je nedavno ažuriranje sustava Windows 10 nekim korisnicima ukinulo prečac. Prema Windows Latest, prebacivanje između igre i radne površine u bit će zaključati neke korisnike na radnoj površini, sprječavajući ih da koriste Alt+Tab za povratak u igru.

Čini se da je problem usko vezan uz dva ažuriranja za Windows 10 od srpnja 2021. (KB5004296) i kolovoza 2021. (KB5005033)

Prvo ažuriranje je objavljeno 29. srpnja (KB5004296), a korisnici su počeli prijavljivati probleme na Redditu odmah nakon objavljivanja istog.

Ažuriranje objavljeno 10. kolovoza (KB5005033) trebalo je riješiti problem, ali izgleda da nije. Ovo ažuriranje posebno zabrinjava jer je obvezno, za razliku od izbornog srpanjskog ažuriranja. Drugo ažuriranje uključuje sigurnosna ažuriranja za Microsoftove tekuće probleme vezane uz kritičku sigurnosnu ranjivost PrintNightmare, pa biste ga trebali instalirati bez obzira na njegove boljke.

Međutim, postoje načini za rješavanje ovog problema. Prvi način je povratak na prethodnu verziju Windows 10 sustava, što ne preporučujemo. No, ako želite, sve što trebate je otići na Ažuriranje i sigurnost, potom na Windows Update, kliknuti Prikaz povijesti ažuriranja i zatim Deinstaliraj ažuriranja. Pronađite dotično ažuriranje (u ovom slučaju KB5005033) i deinstalirajte ga. Međutim, drugi način je još jednostavniji.

Čini se da je problem na neki način povezan s Novostima i interesima o sustavu Windows 10, koje možete isključiti desnim klikom bilo gdje na programskoj traci, potom otiđite na Novosti i interesi i odaberite isključi. Widget će nestati, što teško da je veliki gubitak, a Alt+Tab prečac bi trebao ponovno raditi.

Piše: Marijan Živković

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here