S obzirom na informaciju da se trenutno u Googleovoj Trgovini aplikacija nalaze milijuni aplikacija, potraga za onima za koje bismo mogli reći da su najbolje može biti vrlo iscrpljujuća.

Bez obzira na to tražite li aplikaciju za vremensku prognozu (pogotovo ako idete nekamo na skijanje), neki dobar internetski preglednik ili kakvu kvalitetnu igru, u Google Play Storeu postoje na stotine aplikacija istog tipa koje su vam dostupne za skidanje i korištenje.

No, s obzirom da to da je vrijeme kratko i dragocjeno i da često nemamo vremena skidati, isprobavati, pa eventualno brisati i onda sve ponovno, dobro je kada imamo već gotove preporuke u vezi toga koje su aplikacije vrijedne skidanja (a onda i korištenja), a koje nisu. U nastavku ćete imati mogućnost pročitati kratke opise trenutno najboljih aplikacija koje se nalaze u Googleovoj Trgovini aplikacijama u ovoj godini. Stoga- krenimo na posao.

 

S ovim aplikacijama možete biti sigurni da će vaša komunikacija biti (gotovo) besprijekorna

Otkako postoje na tržištu, a pogotovo u posljednjih nekoliko godina pametni telefoni se jako često koriste kao sredstva za komunikaciju putem različitih chat programa. U skladu s time developeri su se potrudili osmisliti što je više moguće aplikacija koje bi na što bolji način omogućile da komunikacija ide glatko i fluentno.


Zato danas u Google Play Storeu imamo desetak aplikacija za društvenu komunikaciju, od kojih ćemo mi navesti one koje su najbolje po našem izboru.

MESSENGER 4K SLIKE

Messenger

Messenger je donedavno bio u sastavu Facebooka, ali već neko vrijeme egzistira sam za sebe. Želite komunicirati sa svojim Facebook prijateljima i usput im slati fotografije, video-isječke, ogroman broj emotikona, smiiješnih ikonica i sličnih stvari kako biste im na što bolji način dočarali ono što želite reći (ili kako se osjećate)? Messenger je gotovo pa idealno rješenje.

Osim što je dosta brz i što ima jako velik broj mogućnosti, Messenger isto tako postoji i u svojoj ”Lite” verziji. Ako imate sporiji internet ili vam ne trebaju sve mogućnosti koje ima ”puna” verzija Messengera, skinite si i instalirajte Messenger Lite. Jedina da tako kažem- negativna strana Messengera jest ta što putem njega možete komunicirati samo s korisnicima koje imate na Facebooku. Unatoč tomu, Messenger je jedna od definitivno najboljih aplikacija za chat i kao takva zaslužuje svoje mjesto ovdje.

 

whatsapp brisanje poruka

WhatsApp

WhatsApp je još jedna od aplikacija za komunikaciju koja je dosta proširena među korisnicima, što samo govori o kvaliteti i pouzdanosti ove aplikacije. Činjenica da WhatsApp danas na svojim uređajima ima instalirano i da aplikaciju koristi više od milijarde korisnika govori samo za sebe dovoljno.

Sa svakim novim ”updateom” dolaze i nova poboljšanja, nove nadogradnje u smislu sigurnosti i pouzdanosti prilikom chata, što samo dodatno daje pluseve već ionako odličnoj aplikaciji za chat.

 

Viber

Viber

Sve što vam treba ako želite koristiti Viber jest internet (bilo kakav, s time da je poželjno imati brži internet ako preko Vibera želite obavljati pozive ili video-pozive) i nečiji broj mobitela i to je to. Spojite se na internet i korištenjem vrlo brzog, interaktivnog i kvalitetno osmišljenog sučelja možete se početi dopisivati, telefonirati ili obavljati video-pozive s korisnicima čije brojeve imate umemorirane u vaš pametni telefon.

Negativna strana inače vrlo kvalitetne aplikacije za komunikaciju jest ta što, kao i za svaku drugu aplikaciju koja koristi mogućnost uspostavljanja video veze, treba brži internet kako bi ta veza išla kvalitetno i bez ”lagova”. Inače, jako dobra aplikacija koju trebate imati.

 

Neka vaše uobičajeno tipkanje postane sve samo ne obično korištenjem ovih aplikacija za tipkovnice

Tipkanje na zaslonima pametnih telefona nije niti slično pravom tipkanju s kakvim smo se mogli sresti i upoznati ako smo koristili mobilni uređaj koji je na sebi imao fizičke tipke. Zbog svega toga dopisivanje, bilo da se radi o slanju SMS poruka ili o chatu putem neke od aplikacija za chat, može biti nezgodno, pa čak i čudno.

Da bi se ta ”čudnost” u što je to moguće većoj mjeri otklonila, to su aplikacije za tipkovnicu. Šteta je što velik broj korisnika niti ne razmišlja o tome da instalira neku od aplikacija za tipkovnicu, već jednostavno ostanu na onoj aplikaciji koja je došla instalirana zajedno s njihovim uređajima. Ako svoje iskustvo tipkanja želite obogatiti ili učiniti boljim na toliko puno načina, skinite neke od ovih aplikacija. Učiniti ćete si uslugu.

 

SwiftKey

SwiftKey

SwiftKey je idealna aplikacija tipkovnice za sve one koji su u potrazi za posebnom virtualnom tipkovnicom za Android pametne telefone koja će njihovo dopisivanje značajno poboljšati.

SwiftKey radi odlično i na tabletima, a ako želite jako dobru Android virtualnu tipkovnicu koja će u sebi imati kvalitetnu provjeru riječi i gramatike, operacije predviđanja riječi (što neki i baš i ne vole, dok je tu nekima super stvar), OK broj emotikona, odaberite SwiftKey.

 

fleksy

Fleksy

Neki koji koriste ili koji su već imali priliku koristiti Fleksy kažu kako se radi o jednoj od aplikacija koje svojim korisnicima omogućuju najbrže tipkanje na pametnim telefonima. Nakon samo nekoliko sati korištenja vidjeti ćete koje su sve prednosti ove aplikacije kao i to kako korisni mogu biti neki detalji koji se možda ”na prvu” ne vide.

Nakon što skinete ovu aplikaciju (što biste trebali, pogotovo ako želite na svojim pametnim telefonima tipkati brže nego ikada prije), isprobajte i neke od ekstenzija jer je svaka od njih posebna i vrlo korisna. Vrlo dobra i vrlo brza aplikacija za tipkanje koje će ovakav način komunikacije značajno poboljšati jer je idealna za sve one koji vole brzo tipkati.

 

Ako želite dobiti točne i pouzdane podatke o vremenskoj prognozi isprobajte ove aplikacije!

U Googleovoj Trgovini postoji ogroman broj jako dobrih aplikacija za vremensku prognozu, što je u biti jako dobro, jer gotovo svaku koju odaberete će vas sasvim dobro poslužiti. Ako baš želite imati najbolje od najboljih pokušajte s nekom od ovih.

Weather Underground

Weather Underground

Aplikacija čija je glavna namjena praćenje vremenskih prilika i neprilika u vašem mjestu, bez obzira na to gdje se nalazili. Aplikacija za svoje servise vremenske prognoze koristi više od 18 000 vlastitih, privatnih postaja za mjerenje temperature i za vrijeme kako bi svojim korisnicima pružila točnost podataka o vremenskoj prognozi s kojima bi se i sam Vakula ponosio. I najbolje od svega – aplikacija je u cijelosti besplatna.

 

Želite fotografirati i mijenjati svoje fotografije poput profesionalca? Ako želite, ne propustite ove aplikacije.

 

PhotoDirector

PhotoDirector

PhotoDirector je jedna od onih aplikacija za koje možemo slobodno reći kako se radi o ”full package” aplikaciji. Razlog? Gotovo sve što će vam zatrebati kada i ako budete htjeli fotografirati i nakon toga svoju fotografiju urediti i izmijeniti na način na koji vi to želite, PhotoDirector je odličan izbor.

Alati koje ova aplikacija sadrži u sebi idu od osnovnih i jednostavnih mjehurića s tekstom, dok kompleksnijih stvarčica koje će svaki istinski fotograf i umjetnik znati cijeniti (kao što su recimo HSL, linije i mnoštvo ostalih stvari zahvaljujući kojima će vaše iskustvo mijenjanja fotografija biti svaki puta jedinstveno).

Snapseed

Snapseed

Snapseed je aplikacija koju je osmislio i u cijelosti razvio Google. Radi se o još jednoj vrlo dobroj aplikaciji za mijenjanje i uređivanje fotografija koja je bogata mogućnostima i koja je u cijelosti besplatna.

Aplikacija sama po sebi nudi jako velik broj filtera i raznoraznih alata za optimizaciju. Bez obzira na to želite li koristiti filtere za fotografiju, ispravljanje i korekciju boja i kontrasta, Snapseed će vam ponuditi i omogućiti jako puno toga, što je odlično, pogotovo ako volite i želite da vaše fotografije budu uređene do najsitnijih detalja.

 

Tražite odlične Google aplikacije za glazbu? Nema problema!

 

Google Play Music

Google Play Music

Google Play Music je počeo polako, ali je s vremenom napredovao i kako je vrijeme prolazilo i kako je sve veći broj korisnika počeo koristiti Android pametne telefone, Google Play Music je nailazio na sve veći broj poklonika. Danas velik broj korisnika smatra (i to s punim pravom) kako je Google Play Music jedna od najboljih, ako ne i najbolja aplikacija za slušanje glazbe koja postoji za Android pametne telefone.

I dok Spotify ima zaista odličan način pretplate, a dok SoundCloud ima mogućnosti slanja i postavljanja velikog broja pjesama na internet, Google Play Music je definitvno broj jedan ako želite skidati pjesme i slušati ih na svom Android pametnom uređaju.

Poweramp app

PowerAmp

Jeste li ikada koristili aplikaciju pod nazivom PowerAmp? Ako niste bilo bi dobro da se upoznate s njom jer se radi o zaista odličnoj aplikaciji za slušanje glazbe koja u sebi ia ogroman broj dodatnih opcija kao i implementiranu podršku za gotovo bilo koji format datoteke koja danas postoji.

Ako želite fantastičnu aplikaciju za slušanje svojih najdražih pjesama (bez obzira na format pjesme), PowerAmp je ono na što trebate obratiti pozornost.

 

Najbolje aplikacije zahvaljujući kojima će vaš Android pametni telefon (ili tablet) postati neprobojna utvrda za sve štetne programe

 

Mobile Security & Antivirus

Mobile Security And Antivirus je besplatna aplikacija koja je osmišljena kako bi njezine korisnike (odnosno korisnike Android pametnih uređaja) držala što je moguće više sigurnima od bilo kakvih vrsta i oblika štetnih programa. Visoka razina zaštite, a onda i sigurnosti jamči odlična mogućnost i sposobnost detekcije svakojakih internetskih opasnosti i pošasti kao i skener zahvaljujući kojemu možete vrlo brzo i na vrlo jednostavan način skenirati svoj uređaj- dio po dio.

Mobile Security & Antivirus

Još jedna stvar kojom se ova aplikacija ponosi jest ugrađena mogućnost koja vas štiti od krađe uređaja te mogućnost daljinskog praćenja uređaja koja se aktivira svaki puta kada uređaj nije kod vas.

McAfee Mobile Security and Lock

McAfee Mobile Security and Lock

McAffee je izdao inačicu zaštitnih programa i za Androidove uređaje pod nazivom McAfee Mobile Security& Lock; antivirusni program koji u sebi, osim ”običnog” antivirusnog programa ima i mogućnost zaključavanja aplikacija, zaštitu na internetu, zaštitu prilikom korištenja Wi-Fi mreža te naravno zaštitu u slučaju krađe ili gubitka uređaja.

Svaki puta kada netko pokuša otključati vaš uređaj i to učini na nepravilan način, to jest upiše netočnu lozinku, aplikacija će automatski zabilježiti tko je to pokušao tako što će fotografirati počinitelja. Postoji i mogućnost zaključavanja aplikacija koja će spriječiti i onemogućiti pristup onoj aplikaciji (ili onim aplikacijama) koje ste vi kao korisnik odlučili zaštititi lozinkom.

Osim osnovne, besplatne verzije, postoji i Premium verzija koja će vas godišnje koštati između 100 i 120 kuna. Je li vam to puno ili nije ovisiti će o vama. Ipak, ako želite imati najbolji ili barem jedan od svakako najboljih antivirusnih programa koji u sebi sadrži jako velik broj mogućnosti zaštite, ne bi bilo loše isprobati ovaj.

 

Želite biti ”fit” i skinuti sve ove dodatne kilograme koji su se nakupili u ovim hladnim, zimskim danima? Isprobajte ove aplikacije uz koje će vježbanje biti užitak!

Iako nam je zima u punom jeku i ne planira se smiriti, a vježbanje nam je vjerojatno zadnja stvar na pameti, za sve one koji žele početi vježbati već sada dobra vijest je da postoje aplikacije koje su idealne za to. Ako se već sada želite početi vraćati u formu i do ljeta izgledati zgodno i ”napumpano”, a treba vam neka dobra aplikacija, bacite oko na ove.

Google Fit

Google Fit

Aplikacija koja je sastavni dio Android Wear-a i Android OS-a kao takvog nudi vrlo velik broj toga što možemo mjeriti za vrijeme vježbanja, bilo da se radi o tjelesnoj masi, brzini otkucaja srca, koliko smo koraka prehodali (ili pretrčali) i slične stvarčice.

Osim mjerenja u stvarnom vremenu, Google Fit će vam isto tako dati i osobne preporuke i savjete kako biste na što bolji i na što lakši način došli do svojih ciljeva.

 

Calorie Counter- MyFitness Pal

Bez obzira na to želite li smršaviti, ojačati svoje tijelo, promijeniti svoje navike življenja ili promijeniti svoj način prehrane, MyFitness Pal je aplikacija koja vam u tome može pomoći na zaista odličan način.

Calorie Counter- MyFitness Pal

Sa čak deset mjerača aktivnosti i navika, nije ni čudo da ova aplikacija danas u Google Trgovini broji više od 1700 000 skidanja s ukupnom ocjenom od 4.6. Drugi su prepoznali kvalitetu. Prepoznajte je i vi i skinite svoj Calorie Counter – MyFitness Pal još danas.

Google Trgovina je mjesto gdje svatko može pronaći zaista jako velik broj aplikacija, neovisno o tome kakvu aplikaciju tražite. Vjerujem da će vam ovaj naš vodič pomoći u tome kakve aplikacije tražiti i na što obratiti pozornost.

Neke skupine aplikacija nismo obradili iz razloga što se o njima već jako puno govori, tako da se ne bi imalo smisla ponavljati (kao što su recimo internetki preglednici) Ako recimo tražite najbolje preglednike, svakako isprobajte Mozilla Firefox, UC Browser ili Operu.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here